Til hovedinnhold

Syltet ørret med eple- og selleriremulade

1 h
16 varer
30
Syltet ørret med eple- og selleriremulade

Lag syltet ørret med eple- og selleriremulade av fangsten. Sylting av fisk er en litt glemt måte å tilberede fisk på, men det er gode grunner til å hente syltingen frem fra glemselen. FIsken holder seg fint i syltelaken i en ukes tid.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 0.5 kg ørret, filet uten skinn og bein
  • 4 ss salt, grovt
  • 1 dl eddik 7%
  • 1 dl sukker
  • 1 dl vann
  • 1 stk laurbærblad, lite
  • 10 stykker pepper, svarte korn
  • 2 stykker nellikspiker
  • 1 stk stjerneanis, kan sløyfes
  • dill, eller timian (til pynt)
  • 1 ss persille, hakket (kan sløyfes) [Eple- og sellerimarmul

Eple- og sellerimarmulade

  • 1 stk eple, norsk
  • 0.25 stk sellerirot, vasket og skrelt
  • 1 dl majones
  • 0.5 dl crème fraîche, og rømme
  • 1 ts sitronsaft
  • sukker
  • salt
  • pepper, kvernet

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 0.5 kg ørret, filet uten skinn og bein
  • 4 ss salt, grovt
  • 1 dl eddik 7%
  • 1 dl sukker
  • 1 dl vann
  • 1 stk laurbærblad, lite
  • 10 stykker pepper, svarte korn
  • 2 stykker nellikspiker
  • 1 stk stjerneanis, kan sløyfes
  • dill, eller timian (til pynt)
  • 1 ss persille, hakket (kan sløyfes) [Eple- og sellerimarmul

Eple- og sellerimarmulade

  • 1 stk eple, norsk
  • 0.25 stk sellerirot, vasket og skrelt
  • 1 dl majones
  • 0.5 dl crème fraîche, og rømme
  • 1 ts sitronsaft
  • sukker
  • salt
  • pepper, kvernet
Kok opp eddik, sukker, vann og krydder. La det koke til sukkeret er oppløst. Avkjøl laken
Dryss ørretfileten med grovt salt. La saltet ligge på fisken i 30 minutter før du skyller
det vekk. Klapp så fisken tørr med kjøkkenpapir.
Skjær ørreten i gaffelbiter og legg bitene over på et sylteglass eller lignende. Hell laken over fisken, og la ørreten stå et døgn i kjøleskap før servering.
Skjær eple og selleri i tynne strimler. Bland sammen majones, rømme, sitronsaft og en klype sukker. Smak dressingen til med salt og pepper og bland inn eple og selleristrimler. Tilsett eventuelt persille rett før servering.
Legg gjerne et par tynt skivede løk ned på glasset før du heller over laken.
woman cooking

Bon appetit!

Kok opp eddik, sukker, vann og krydder. La det koke til sukkeret er oppløst. Avkjøl laken
Dryss ørretfileten med grovt salt. La saltet ligge på fisken i 30 minutter før du skyller
det vekk. Klapp så fisken tørr med kjøkkenpapir.
Skjær ørreten i gaffelbiter og legg bitene over på et sylteglass eller lignende. Hell laken over fisken, og la ørreten stå et døgn i kjøleskap før servering.
Skjær eple og selleri i tynne strimler. Bland sammen majones, rømme, sitronsaft og en klype sukker. Smak dressingen til med salt og pepper og bland inn eple og selleristrimler. Tilsett eventuelt persille rett før servering.
Legg gjerne et par tynt skivede løk ned på glasset før du heller over laken.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?