Til hovedinnhold

Vaniljesaus med bringebær

45 min
6 varer
43
Vaniljesaus med bringebær

Smakfull sommerdessert. Bør ligge i kjøleskapet over natten for best resultat.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 600 g bringebær, norske

Vaniljesaus sous vide

  • 2.5 dl melk
  • 2.5 dl fløte
  • 5 stk eggeplomme, store (ev. 6 mellomstore)
  • 100 g sukker, helst finkornet
  • 1 stk vaniljestang

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 600 g bringebær, norske

Vaniljesaus sous vide

  • 2.5 dl melk
  • 2.5 dl fløte
  • 5 stk eggeplomme, store (ev. 6 mellomstore)
  • 100 g sukker, helst finkornet
  • 1 stk vaniljestang
Varm vannbadet til 82 grader.
Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha melk, fløte, eggeplommer, sukker og vaniljefrø over i en blender. Kjør det sammen i 30 sekunder.
Hell alt over i en stor vakuumpose og legg i vaniljestangen. Klem ut mest mulig av luften i posen og forseil (her er det lurt å la posen henge litt nedenfor benken når du forsegler slik at det ikke blir noe søl).
Legg posen i vannbadet og la den ligge der i 20-25 minutter. Vend litt på posen et par ganger underveis.
Løft opp posen når den er klar, legg den mellom et kjøkkenhåndkle og masser innholdet/posen i et par minutter. Dette er viktig for å oppnå best mulig konsistens. Avkjøl posen i isvann og la den ligge i kjøleskapet natten over for best resultat.
Serveres i skåler med friske bringebær.
woman cooking

Bon appetit!

Varm vannbadet til 82 grader.
Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha melk, fløte, eggeplommer, sukker og vaniljefrø over i en blender. Kjør det sammen i 30 sekunder.
Hell alt over i en stor vakuumpose og legg i vaniljestangen. Klem ut mest mulig av luften i posen og forseil (her er det lurt å la posen henge litt nedenfor benken når du forsegler slik at det ikke blir noe søl).
Legg posen i vannbadet og la den ligge der i 20-25 minutter. Vend litt på posen et par ganger underveis.
Løft opp posen når den er klar, legg den mellom et kjøkkenhåndkle og masser innholdet/posen i et par minutter. Dette er viktig for å oppnå best mulig konsistens. Avkjøl posen i isvann og la den ligge i kjøleskapet natten over for best resultat.
Serveres i skåler med friske bringebær.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?