Til hovedinnhold

Wok med nudler og grønnsaker

30 min
15 varer
1.3k
Wok med nudler og grønnsaker
Eivind Griffith Brænde

En vegetarisk wok med nudler og grønnsaker er en ypperlig sjanse til å få ryddet ut av grønnsaksskuffen; her bruker du bare det du har. 

Tips : Du kan tilsette 400 g strimlet og stekt kyllingfilet, svinefilet eller mørt oksekjøtt hvis du ønsker.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 200 g brokkoli
  • 100 g shitake
  • 2 stk gulrot
  • 1 stk rød paprika
  • 1 stk rødløk
  • 4 stk vårløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk rød chili
  • 4 ss ingefær, revet
  • 200 g eggnudler
  • 0.75 dl østerssaus
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ts sesamolje
  • koriander
  • olje

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 200 g brokkoli
  • 100 g shitake
  • 2 stk gulrot
  • 1 stk rød paprika
  • 1 stk rødløk
  • 4 stk vårløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk rød chili
  • 4 ss ingefær, revet
  • 200 g eggnudler
  • 0.75 dl østerssaus
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ts sesamolje
  • koriander
  • olje
Rens og del brokkolien i små buketter, skrell og skjær stilken i skiver. Fjern stilken på soppen og del sopphattene i mindre biter. Skrell og skjær gulrøttene i skiver, skjær paprikaen i jevne biter og del løken i smale kløfter. Grovhakk vårløken og finsnitt hvitløk og chili. Tilbered nudlene som beskrevet på pakken.
Stek brokkolien i litt olje på sterk varme under stadig omrøring. Tilsett sopp og stek videre. Hell i en klunk med vann (omtrent en halv desiliter), la det frese til all væsken har fordampet og brokkolien så vidt er mør. Hell alt over på en tallerken.
Varm opp pannen på nytt og stek gulrot, paprika og løk til grønnsakene begynner å mykne noe. Tilsett vårløk, chili, ingefær og hvitløk og fres videre i et lite minutt. Ha brokkoli og sopp tilbake i pannen. Tilsett østerssaus, soyasaus og sesamolje.
Trekk pannen vekk fra varmen, tilsett nudlene og bland alt godt sammen. Dryss over frisk koriander og server.
woman cooking

Bon appetit!

Rens og del brokkolien i små buketter, skrell og skjær stilken i skiver. Fjern stilken på soppen og del sopphattene i mindre biter. Skrell og skjær gulrøttene i skiver, skjær paprikaen i jevne biter og del løken i smale kløfter. Grovhakk vårløken og finsnitt hvitløk og chili. Tilbered nudlene som beskrevet på pakken.
Stek brokkolien i litt olje på sterk varme under stadig omrøring. Tilsett sopp og stek videre. Hell i en klunk med vann (omtrent en halv desiliter), la det frese til all væsken har fordampet og brokkolien så vidt er mør. Hell alt over på en tallerken.
Varm opp pannen på nytt og stek gulrot, paprika og løk til grønnsakene begynner å mykne noe. Tilsett vårløk, chili, ingefær og hvitløk og fres videre i et lite minutt. Ha brokkoli og sopp tilbake i pannen. Tilsett østerssaus, soyasaus og sesamolje.
Trekk pannen vekk fra varmen, tilsett nudlene og bland alt godt sammen. Dryss over frisk koriander og server.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?