Til hovedinnhold

Enkle marsipanroser som kakepynt

5 min
1 varer
68
Enkle marsipanroser som kakepynt

Marsipanroser kan være kjempeenkle å lage, og disse tar det bare to minutter å gjøre ferdige. De passer perfekt som pynt på muffin, cupcakes eller kaker. Alt du trenger er en plastpose og marsipan.

Oppskrift og bilder er hentet fra «Manuelas romantiske drøm» av Manuela Kjeilen på Cappelen Damm Forlag.

Ingredienser

1
porsjoner
  • marsipan, eventuelt fondant

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • marsipan, eventuelt fondant
Lag først en liten marsipanpølse, omtrent like lang som håndflaten din er bred. Legg pølsen under plastposen.
Lag først en liten marsipanpølse, omtrent like lang som håndflaten din er bred. Legg pølsen under plastposen.
Bruk tommelen til å gå over hele pølsen for å klemme den ganske flat. Klem deretter mer på den ene langsiden for å gjøre denne siden tynnere.
Bruk tommelen til å gå over hele pølsen for å klemme den ganske flat. Klem deretter mer på den ene langsiden for å gjøre denne siden tynnere.
Fjern plasten og hold den flate pølsen med den tykkeste delen ned. Brett den ene kortsiden litt inn og rull inn mot den andre kortsiden. Nå har du en knopp.
Fjern plasten og hold den flate pølsen med den tykkeste delen ned. Brett den ene kortsiden litt inn og rull inn mot den andre kortsiden. Nå har du en knopp.
Husk at du ikke må rulle stramt. Behold litt luft mellom lagene. Legg knoppen til side.
Husk at du ikke må rulle stramt. Behold litt luft mellom lagene. Legg knoppen til side.
Lag tre små kuler på størrelse med tommelen din. Legg dem under plastposen og trykk ned med tommelen, slik at de blir flate blader.
Lag tre små kuler på størrelse med tommelen din. Legg dem under plastposen og trykk ned med tommelen, slik at de blir flate blader.
Fortsett å bruke fingrene og gå over den øvre delen av bladene, slik at de blir tynnere. Snu rosebladene og pensle litt spiselig lim på den nederste delen av dem.
Sett det ene bladet over kanten på knoppen som du laget først, men behold den høyre siden åpen mens du ser til at venstresiden bli godt limt fast mot knoppen.
Sett det ene bladet over kanten på knoppen som du laget først, men behold den høyre siden åpen mens du ser til at venstresiden bli godt limt fast mot knoppen.
Sett på det neste bladet ved å skyve det inn under det forrige rosebladet, litt høyere enn selve knoppen. Gjenta med det tredje bladet. Bruk fingrene for å "åpne" rosen litt.
Sett på det neste bladet ved å skyve det inn under det forrige rosebladet, litt høyere enn selve knoppen. Gjenta med det tredje bladet. Bruk fingrene for å "åpne" rosen litt.
Denne rosen blir nokså tykk under. Klyp derfor sammen massen under, slik at overflødig marsipan kan klippes bort.
Denne rosen blir nokså tykk under. Klyp derfor sammen massen under, slik at overflødig marsipan kan klippes bort.
woman cooking

Bon appetit!

Lag først en liten marsipanpølse, omtrent like lang som håndflaten din er bred. Legg pølsen under plastposen.
Lag først en liten marsipanpølse, omtrent like lang som håndflaten din er bred. Legg pølsen under plastposen.
Bruk tommelen til å gå over hele pølsen for å klemme den ganske flat. Klem deretter mer på den ene langsiden for å gjøre denne siden tynnere.
Bruk tommelen til å gå over hele pølsen for å klemme den ganske flat. Klem deretter mer på den ene langsiden for å gjøre denne siden tynnere.
Fjern plasten og hold den flate pølsen med den tykkeste delen ned. Brett den ene kortsiden litt inn og rull inn mot den andre kortsiden. Nå har du en knopp.
Fjern plasten og hold den flate pølsen med den tykkeste delen ned. Brett den ene kortsiden litt inn og rull inn mot den andre kortsiden. Nå har du en knopp.
Husk at du ikke må rulle stramt. Behold litt luft mellom lagene. Legg knoppen til side.
Husk at du ikke må rulle stramt. Behold litt luft mellom lagene. Legg knoppen til side.
Lag tre små kuler på størrelse med tommelen din. Legg dem under plastposen og trykk ned med tommelen, slik at de blir flate blader.
Lag tre små kuler på størrelse med tommelen din. Legg dem under plastposen og trykk ned med tommelen, slik at de blir flate blader.
Fortsett å bruke fingrene og gå over den øvre delen av bladene, slik at de blir tynnere. Snu rosebladene og pensle litt spiselig lim på den nederste delen av dem.
Sett det ene bladet over kanten på knoppen som du laget først, men behold den høyre siden åpen mens du ser til at venstresiden bli godt limt fast mot knoppen.
Sett det ene bladet over kanten på knoppen som du laget først, men behold den høyre siden åpen mens du ser til at venstresiden bli godt limt fast mot knoppen.
Sett på det neste bladet ved å skyve det inn under det forrige rosebladet, litt høyere enn selve knoppen. Gjenta med det tredje bladet. Bruk fingrene for å "åpne" rosen litt.
Sett på det neste bladet ved å skyve det inn under det forrige rosebladet, litt høyere enn selve knoppen. Gjenta med det tredje bladet. Bruk fingrene for å "åpne" rosen litt.
Denne rosen blir nokså tykk under. Klyp derfor sammen massen under, slik at overflødig marsipan kan klippes bort.
Denne rosen blir nokså tykk under. Klyp derfor sammen massen under, slik at overflødig marsipan kan klippes bort.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?