Til hovedinnhold

Hjemmelaget pistasjpålegg

45 min
6 varer
121
Hjemmelaget pistasjpålegg

Pistasjnøtten er årets nøtt, og den burde brukes oftere! Både på frokosten, i salat og som pålegg. Denne oppskriften på pistasjpålegg, eller pistasjsmør som det gjerne heter, er et enkelt og smakfullt nøttepålegg. Fargen er kanskje ikke den peneste, men godt er det.

Jeg viser deg hvordan du kan lage et nøytralt pistasjpålegg som passer perfekt på brødskiva, alene eller sammen med annet pålegg - eller som tilbehør til ost; og en søt variant som passer utmerket sammen med frukt og bær, på pannekaker eller til desserten.

Ingredienser

1
porsjoner

Nøytral

  • 100 g pistasjnøtter
  • 2 ss olivenolje extra virgin
  • 1 klype havsalt

søt

  • 100 g pistasjnøtter
  • 2 ss olivenolje extra virgin, eller smeltet kokosolje
  • 1 klype havsalt
  • 1 klype vaniljepulver
  • 1 ss honning
  • 20 g hvit sjokolade, finhakket

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Nøytral

  • 100 g pistasjnøtter
  • 2 ss olivenolje extra virgin
  • 1 klype havsalt

søt

  • 100 g pistasjnøtter
  • 2 ss olivenolje extra virgin, eller smeltet kokosolje
  • 1 klype havsalt
  • 1 klype vaniljepulver
  • 1 ss honning
  • 20 g hvit sjokolade, finhakket
Start med å bløtlegge nøttene i lunket vann i minst 30 minutter, men gjerne flere timer. Sil nøttene og skyll dem godt i kaldt vann etterpå. Bløtleggingen gjør det lettere å lage pålegget, men gjør også nøttene lettere å fordøye.
Start med å bløtlegge nøttene i lunket vann i minst 30 minutter, men gjerne flere timer. Sil nøttene og skyll dem godt i kaldt vann etterpå. Bløtleggingen gjør det lettere å lage pålegget, men gjør også nøttene lettere å fordøye.
Ha nøttene over i en liten food processor eller blender sammen med litt olje og en klype salt for nøytral variant, eller med olje/kokosolje, vanilje, honning og/eller hvit sjokolade for søt variant.
Ha nøttene over i en liten food processor eller blender sammen med litt olje og en klype salt for nøytral variant, eller med olje/kokosolje, vanilje, honning og/eller hvit sjokolade for søt variant.
Kjør til nøttene blir helt finmalte og slipper oljen. Dette kan ta litt tid. Skrap gjerne ned langs kantene underveis, og bruk gjerne litt mer olje om den føles for tørr. Jeg liker best når det er litt nøttebiter, men det går også an å lage et helt finmalt og jevnt nøttesmør.
Kjør til nøttene blir helt finmalte og slipper oljen. Dette kan ta litt tid. Skrap gjerne ned langs kantene underveis, og bruk gjerne litt mer olje om den føles for tørr. Jeg liker best når det er litt nøttebiter, men det går også an å lage et helt finmalt og jevnt nøttesmør.
Pistasjpålegget holder seg 4-5 dager i kjøleskap. Prøv deg gjerne frem med andre nøtter også, eller en kombinasjon av flere typer. Fremgangsmåten er den samme. Andre gode smakstilsetninger i nøttesmør er kanel, chilikrydder eller mørk sjokolade.
woman cooking

Bon appetit!

Start med å bløtlegge nøttene i lunket vann i minst 30 minutter, men gjerne flere timer. Sil nøttene og skyll dem godt i kaldt vann etterpå. Bløtleggingen gjør det lettere å lage pålegget, men gjør også nøttene lettere å fordøye.
Start med å bløtlegge nøttene i lunket vann i minst 30 minutter, men gjerne flere timer. Sil nøttene og skyll dem godt i kaldt vann etterpå. Bløtleggingen gjør det lettere å lage pålegget, men gjør også nøttene lettere å fordøye.
Ha nøttene over i en liten food processor eller blender sammen med litt olje og en klype salt for nøytral variant, eller med olje/kokosolje, vanilje, honning og/eller hvit sjokolade for søt variant.
Ha nøttene over i en liten food processor eller blender sammen med litt olje og en klype salt for nøytral variant, eller med olje/kokosolje, vanilje, honning og/eller hvit sjokolade for søt variant.
Kjør til nøttene blir helt finmalte og slipper oljen. Dette kan ta litt tid. Skrap gjerne ned langs kantene underveis, og bruk gjerne litt mer olje om den føles for tørr. Jeg liker best når det er litt nøttebiter, men det går også an å lage et helt finmalt og jevnt nøttesmør.
Kjør til nøttene blir helt finmalte og slipper oljen. Dette kan ta litt tid. Skrap gjerne ned langs kantene underveis, og bruk gjerne litt mer olje om den føles for tørr. Jeg liker best når det er litt nøttebiter, men det går også an å lage et helt finmalt og jevnt nøttesmør.
Pistasjpålegget holder seg 4-5 dager i kjøleskap. Prøv deg gjerne frem med andre nøtter også, eller en kombinasjon av flere typer. Fremgangsmåten er den samme. Andre gode smakstilsetninger i nøttesmør er kanel, chilikrydder eller mørk sjokolade.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?