Til hovedinnhold

Vannbakkels med vaniljekrem og varm sjokoladesaus

1 h
9 varer
343
Vannbakkels med vaniljekrem og varm sjokoladesaus

Vannbakkels med vaniljekrem og varm sjokoladesaus er rett og slett en opplevelse. Vannbakkels er ikke spesielt vanskelig å lage så lenge du er nøyaktig med mål og fremgangsmåte. Denne gangen får du dem altså fylt med vaniljekrem, men myk vaniljeis er også veldig godt!

Ingredienser

8
porsjoner
  • 2.5 dl vann
  • 100 g meierismør
  • 150 g hvetemel
  • 4 stykker egg
  • mandelflak
  • 3 dl vaniljekrem
  • melis, til pynt

Sjokoladesaus

  • 3 dl kremfløte
  • 150 g mørk sjokolade

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2.5 dl vann
  • 100 g meierismør
  • 150 g hvetemel
  • 4 stykker egg
  • mandelflak
  • 3 dl vaniljekrem
  • melis, til pynt

Sjokoladesaus

  • 3 dl kremfløte
  • 150 g mørk sjokolade
Mål opp alle ingrediensene nøyaktig. Finn frem en tresleiv og miksmasteren.
Kok så vidt opp vannet i en passe romslig kjele. Tilsett smøret og la det smelte i det kokende vannet.
Hell i alt melet på en gang under omrøring med tresleiva. Skru ned til middels varme og rør i deigen til den blir en stor klump. Fortsett å røre over varmen i to minutter til deigklumpen er stekt på alle sider.
Ha røren over i en bakebolle. Rør inn ett og ett egg. Ikke tilsett det neste egget før det forrige er blandet helt inn.
Bruk en sprøytepose og sprøyt valnøttstore vannbakkels på et stekebrett med bakepapir. Pynt med noen mandelskiver på toppen.
Stek kakene på 200 grader, midt i ovnen, i ca. 20 minutter. Avkjøl på rist.
Kok opp fløten til sjokoladesausen i en liten kasserolle. Trekk kasserollen vekk fra varmen og rør inn sjokoladen til sausen blir blank og jevn.
Del vannbakkelsene i to og fyll dem med vaniljekrem. Server de fylte vannbakkelsene med varm sjokoladesaus.
woman cooking

Bon appetit!

Mål opp alle ingrediensene nøyaktig. Finn frem en tresleiv og miksmasteren.
Kok så vidt opp vannet i en passe romslig kjele. Tilsett smøret og la det smelte i det kokende vannet.
Hell i alt melet på en gang under omrøring med tresleiva. Skru ned til middels varme og rør i deigen til den blir en stor klump. Fortsett å røre over varmen i to minutter til deigklumpen er stekt på alle sider.
Ha røren over i en bakebolle. Rør inn ett og ett egg. Ikke tilsett det neste egget før det forrige er blandet helt inn.
Bruk en sprøytepose og sprøyt valnøttstore vannbakkels på et stekebrett med bakepapir. Pynt med noen mandelskiver på toppen.
Stek kakene på 200 grader, midt i ovnen, i ca. 20 minutter. Avkjøl på rist.
Kok opp fløten til sjokoladesausen i en liten kasserolle. Trekk kasserollen vekk fra varmen og rør inn sjokoladen til sausen blir blank og jevn.
Del vannbakkelsene i to og fyll dem med vaniljekrem. Server de fylte vannbakkelsene med varm sjokoladesaus.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?