Til hovedinnhold

Stekt kyllinglår og byggrynsrisotto

30 min
11 varer
167
Stekt kyllinglår og byggrynsrisotto

Lager du risotto med byggryn i stedet, blir det en kjempegod byggrynsrisotto! Server den med stekt kyllinglår. Med en dæsj hvitvin og litt estragon blir det ekstra godt.

Kilde: Kokk Even Ramsvik

Ingredienser

4
porsjoner
  • 4 stykker kyllinglår
  • 1 stk fennikel
  • 300 g sopp
  • 1 stk løk
  • 2 dl byggryn
  • 6 dl kraft, feks. grønnsaks- eller kyllingbuljong
  • 2 ss smør
  • 150 g parmesan
  • 1 dl hvitvin
  • hvitløk
  • estragon

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 stykker kyllinglår
  • 1 stk fennikel
  • 300 g sopp
  • 1 stk løk
  • 2 dl byggryn
  • 6 dl kraft, feks. grønnsaks- eller kyllingbuljong
  • 2 ss smør
  • 150 g parmesan
  • 1 dl hvitvin
  • hvitløk
  • estragon
Kutt fennikel, sopp og løk i små biter. Surr i olivenolje til det blir blankt.
Ha i skylte byggryn og deretter hvitvin. Når hvitvinen har kokt inn, så sper du på med kraft eller buljong.
Risottoen skal koke i ca. 20 minutter. Trekk litt til side, tilsett revet parmesan og smør, rør rundt og smak til med salt og pepper.
Fjern beinet og brett ut kyllinglåret slik at det blir helt flatt. Stek først med skinnsiden ned i olje. Snu når den har blitt gyllen og sprø. Tilsett godt smør, fersk estragon, hvitløk og timian.
Øs forsiktig smørblandingen over lårene og la dem få hvile seg litt på benken før du kutter dem opp.
Legg det stekte låret over risottoen på tallerkenen og pynt med revet parmesan, ristede solsikkekjerner og gjerne litt god salat.
woman cooking

Bon appetit!

Kutt fennikel, sopp og løk i små biter. Surr i olivenolje til det blir blankt.
Ha i skylte byggryn og deretter hvitvin. Når hvitvinen har kokt inn, så sper du på med kraft eller buljong.
Risottoen skal koke i ca. 20 minutter. Trekk litt til side, tilsett revet parmesan og smør, rør rundt og smak til med salt og pepper.
Fjern beinet og brett ut kyllinglåret slik at det blir helt flatt. Stek først med skinnsiden ned i olje. Snu når den har blitt gyllen og sprø. Tilsett godt smør, fersk estragon, hvitløk og timian.
Øs forsiktig smørblandingen over lårene og la dem få hvile seg litt på benken før du kutter dem opp.
Legg det stekte låret over risottoen på tallerkenen og pynt med revet parmesan, ristede solsikkekjerner og gjerne litt god salat.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?