Til hovedinnhold

Pølsegryte

1 h
13 varer
1.8k
Pølsegryte

Pølse er ikke bare pølse; det finnes etter hvert mange spennende varianter å velge mellom. I denne deilige pølsegryten er det brukt både krydrede italienske pølser og litt kraftigere chilipølser. Velg akkurat de pølsene du liker aller best. 

Server gjerne pølsegryten sammen med gratinert potetstappe.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 800 g pølse, gjerne rå
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk rød chili
  • 2 stk løk
  • 2 stk rød paprika
  • 1 stk fennikel
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 200 g cherrytomater
  • 1 kvast timian, eller rosmarin
  • olivenolje
  • salt
  • kvernet pepper
  • salat, gjerne ruccolasalat

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 800 g pølse, gjerne rå
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk rød chili
  • 2 stk løk
  • 2 stk rød paprika
  • 1 stk fennikel
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 200 g cherrytomater
  • 1 kvast timian, eller rosmarin
  • olivenolje
  • salt
  • kvernet pepper
  • salat, gjerne ruccolasalat
Finhakk hvitløken og skjær chilien i tynne strimler. Rens løken og del den i kløfter, og skjær paprikaene i grove biter. Skjær vekk de grønne «fingrene» og den nederste grove stilken på fennikelen. Skjær fennikelen i skiver eller strimler.
Fres løk, paprika og fennikel i en god klunk olje over middels varme i en mellomstor gryte. Fres til alle grønnsakene blir myke og gylne. Tilsett hvitløk og chili underveis. Ha i de hermetiske tomatene, krydre med salt og pepper, og la alt få putre sammen i fem minutter.
Del pølsene i grove biter og legg pølsene i gryten sammen med cherrytomater og rosmarin. La det hele surre videre i 15-25 minutter, til pølsene er gjennomkokte. Rør om av og til. Serveres med frisk salat og gratinert potetstappe.
woman cooking

Bon appetit!

Finhakk hvitløken og skjær chilien i tynne strimler. Rens løken og del den i kløfter, og skjær paprikaene i grove biter. Skjær vekk de grønne «fingrene» og den nederste grove stilken på fennikelen. Skjær fennikelen i skiver eller strimler.
Fres løk, paprika og fennikel i en god klunk olje over middels varme i en mellomstor gryte. Fres til alle grønnsakene blir myke og gylne. Tilsett hvitløk og chili underveis. Ha i de hermetiske tomatene, krydre med salt og pepper, og la alt få putre sammen i fem minutter.
Del pølsene i grove biter og legg pølsene i gryten sammen med cherrytomater og rosmarin. La det hele surre videre i 15-25 minutter, til pølsene er gjennomkokte. Rør om av og til. Serveres med frisk salat og gratinert potetstappe.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?