Til hovedinnhold

Sprøtt vegetarbacon av sopp

1 h
8 varer
114
Sprøtt vegetarbacon av sopp

Her kommer en spennende oppskrift for deg som er vegetarianer - eller hvis du rett og slett har lyst til å prøve noe nytt i BLT-sandwichen: Søtsalt, sprøtt og røket "bacon" av sopp.
J. Kenji López-Alt er en av matbloggerne på matsiden Serious Eats, og står bak oppskriften. Soppen får en herlig og bacon-aktig smak og tekstur både på grunn av dehydredringen i ovnen, og marinaden som består av både lønnesirup og krydre som paprika og hvitløkspulver, skriver bloggeren.
Oppskrift og foto: J. Kenji López-Alt/Serious Eats

Ingredienser

1
porsjoner
  • 220 g kongeøsterssopp
  • 3 ss olje
  • salt
  • 1 knivsodd sukker
  • 1 knivsodd hvitløkspulver
  • 1 knivsodd paprikapulver
  • 2 ss lønnesirup
  • røkeflis, for eksempel hickory

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 220 g kongeøsterssopp
  • 3 ss olje
  • salt
  • 1 knivsodd sukker
  • 1 knivsodd hvitløkspulver
  • 1 knivsodd paprikapulver
  • 2 ss lønnesirup
  • røkeflis, for eksempel hickory
Plasser en rist midt i ovnen, og forvarm ovnen til 160 grader. Dekk et stekebrett med bakepapir, og pensle papiret med olivenolje. Del soppen i skiver på langs, og legg dem på brettet i ett lag. Krydre med salt og pepper. Snu skivene rundt, og salte og pepre en gang til.
Plasser en rist midt i ovnen, og forvarm ovnen til 160 grader. Dekk et stekebrett med bakepapir, og pensle papiret med olivenolje. Del soppen i skiver på langs, og legg dem på brettet i ett lag. Krydre med salt og pepper. Snu skivene rundt, og salte og pepre en gang til.
Sett soppene inn i ovnen, og stek i 20 minutter. Snu skivene forsiktig rundt, og stek dem videre til de er brune og sprø - dette tar cirka 20 minutter til. (Sopp blir fort stekt for mye, så pass godt på). Ta soppen ut av ovnen, og legg dem på kjøkkenpapir så de får rent av seg.
Flytt soppen til en bolle, og tilsett lønnesirup, salt, hvitløkspulver, paprika og olje. Blant godt, og smak til med mer salt og pepper. Legg soppen i en dampinnsats.
Tenn på treflisen, og legg i en stor kjele. Sett dampinnsatsen over, og dekk kjelen med et tett lokk. La soppen røkes i ti minutter, og fjern dem deretter fra kjelen. Sett soppen inn i ovnen igjen hvis du ønsker en sprøere konsistens. Når soppen er helt avkjølt, kan de oppbevares i fem dager i en lufttett boks.
Tenn på treflisen, og legg i en stor kjele. Sett dampinnsatsen over, og dekk kjelen med et tett lokk. La soppen røkes i ti minutter, og fjern dem deretter fra kjelen. Sett soppen inn i ovnen igjen hvis du ønsker en sprøere konsistens. Når soppen er helt avkjølt, kan de oppbevares i fem dager i en lufttett boks.
woman cooking

Bon appetit!

Plasser en rist midt i ovnen, og forvarm ovnen til 160 grader. Dekk et stekebrett med bakepapir, og pensle papiret med olivenolje. Del soppen i skiver på langs, og legg dem på brettet i ett lag. Krydre med salt og pepper. Snu skivene rundt, og salte og pepre en gang til.
Plasser en rist midt i ovnen, og forvarm ovnen til 160 grader. Dekk et stekebrett med bakepapir, og pensle papiret med olivenolje. Del soppen i skiver på langs, og legg dem på brettet i ett lag. Krydre med salt og pepper. Snu skivene rundt, og salte og pepre en gang til.
Sett soppene inn i ovnen, og stek i 20 minutter. Snu skivene forsiktig rundt, og stek dem videre til de er brune og sprø - dette tar cirka 20 minutter til. (Sopp blir fort stekt for mye, så pass godt på). Ta soppen ut av ovnen, og legg dem på kjøkkenpapir så de får rent av seg.
Flytt soppen til en bolle, og tilsett lønnesirup, salt, hvitløkspulver, paprika og olje. Blant godt, og smak til med mer salt og pepper. Legg soppen i en dampinnsats.
Tenn på treflisen, og legg i en stor kjele. Sett dampinnsatsen over, og dekk kjelen med et tett lokk. La soppen røkes i ti minutter, og fjern dem deretter fra kjelen. Sett soppen inn i ovnen igjen hvis du ønsker en sprøere konsistens. Når soppen er helt avkjølt, kan de oppbevares i fem dager i en lufttett boks.
Tenn på treflisen, og legg i en stor kjele. Sett dampinnsatsen over, og dekk kjelen med et tett lokk. La soppen røkes i ti minutter, og fjern dem deretter fra kjelen. Sett soppen inn i ovnen igjen hvis du ønsker en sprøere konsistens. Når soppen er helt avkjølt, kan de oppbevares i fem dager i en lufttett boks.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?