Til hovedinnhold

Murg jalfrezi

30 min
21 varer
912
Murg jalfrezi

Kylling jalfrezi, eller kdahai kylling, eller kylling do piaza - denne retten har mange navn i India. Og muligens finnes det lokale varianter, men felles for dem alle er at de lages i en wok, uten mye saus, men med masse smak fra urter og krydder. Retten passer perfekt sammen med nanbrød, med raita og chutney ved siden av.

Oppskriften er hentet fra «Saritas India». Foto: Therese Skauge Kloset/Portal Forlag

Ingredienser

4
porsjoner
  • 500 g kyllingfilet
  • 50 g olje
  • 1 ss gurkemeie
  • 1 ts salt
  • 100 g rapsolje
  • 1 stk rødløk
  • 2 ss ingefær, finhakket
  • 2 stk grønn chili, i strimler
  • 2 stk tomat, i båter
  • 1 boks hermetiske tomater, hakkede
  • 1 stk rød paprika, i strimler
  • 1 stk grønn paprika, i strimler
  • 1 ts spisskummen, malt
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ss garam masala
  • 1 ts chilipulver
  • 1 klype bukkehornkløver
  • koriander
  • 0.5 stk lime, kun saften
  • 1 dl kyllingkraft
  • flaksalt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 500 g kyllingfilet
  • 50 g olje
  • 1 ss gurkemeie
  • 1 ts salt
  • 100 g rapsolje
  • 1 stk rødløk
  • 2 ss ingefær, finhakket
  • 2 stk grønn chili, i strimler
  • 2 stk tomat, i båter
  • 1 boks hermetiske tomater, hakkede
  • 1 stk rød paprika, i strimler
  • 1 stk grønn paprika, i strimler
  • 1 ts spisskummen, malt
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ss garam masala
  • 1 ts chilipulver
  • 1 klype bukkehornkløver
  • koriander
  • 0.5 stk lime, kun saften
  • 1 dl kyllingkraft
  • flaksalt
Varm en wok eller dyp stekepanne og stek kyllingbitene rarskt sammen med gurkemeie, salt og en spiseskje finhakket ingefær. Ta ut og legg de stekte kyllingbitene til side.
I samme wok/stekepanne varmes oljen på medium sterk varme. Ha i løk i skiver, malt spisskummen, korianderpulver, garam masala og resten av ingefæren. Stek i omtrent et minutt før du har i tomatbåter og hakkede tomater. La dette steke sammen på medium sterk varme i omtrent to til tre minutter før du har i paprika i strimler, de ferdigstekte kyllingbitene og bukkehornkløver
Bland alt godt sammen og ha i en desiliter kyllingkraft/vann. Stek videre i omtrent to-tre minutter og ha i fersk koriander og sitronsaft. Ikke stek/kok for mye. La paprikaen beholde litt sprøhet.
woman cooking

Bon appetit!

Varm en wok eller dyp stekepanne og stek kyllingbitene rarskt sammen med gurkemeie, salt og en spiseskje finhakket ingefær. Ta ut og legg de stekte kyllingbitene til side.
I samme wok/stekepanne varmes oljen på medium sterk varme. Ha i løk i skiver, malt spisskummen, korianderpulver, garam masala og resten av ingefæren. Stek i omtrent et minutt før du har i tomatbåter og hakkede tomater. La dette steke sammen på medium sterk varme i omtrent to til tre minutter før du har i paprika i strimler, de ferdigstekte kyllingbitene og bukkehornkløver
Bland alt godt sammen og ha i en desiliter kyllingkraft/vann. Stek videre i omtrent to-tre minutter og ha i fersk koriander og sitronsaft. Ikke stek/kok for mye. La paprikaen beholde litt sprøhet.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?