Til hovedinnhold

Aloo paratha - indiske potetbrød

30 min
13 varer
277
Aloo paratha - indiske potetbrød

Aloo paratha er et brød fylt med krydrede poteter. Man spiser det typisk til frokost i Punjab - eller man tar det med på piknik. 

Oppskriften er hentet fra «Saritas India». Foto: Therese Skauge Kloset/Portal Forlag

Ingredienser

4
porsjoner
  • 500 g sammalt hvete, fin
  • 1 ts salt
  • 4 dl vann, lunkent
  • 1 ts ajwain
  • 1 ts garam masala
  • 1 ts salt

Fyll

  • 5 stk poteter, kokte
  • 1 stk rødløk, finhakket
  • 2 stk grønn chili
  • 1 dl koriander, finhakket
  • 6 stk hvitløksfedd, finhakket
  • 1 cm ingefær, finrevet
  • 0.5 ts spisskummen, malt
  • 1 ts malt koriander

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 500 g sammalt hvete, fin
  • 1 ts salt
  • 4 dl vann, lunkent
  • 1 ts ajwain
  • 1 ts garam masala
  • 1 ts salt

Fyll

  • 5 stk poteter, kokte
  • 1 stk rødløk, finhakket
  • 2 stk grønn chili
  • 1 dl koriander, finhakket
  • 6 stk hvitløksfedd, finhakket
  • 1 cm ingefær, finrevet
  • 0.5 ts spisskummen, malt
  • 1 ts malt koriander
Ha sammalt hvete og en teskje salt i en bakebolle. Tilsett lunkent vann litt etter litt og kna til du får en fast og smidig deig. La deigen hvile i 15 minutter. Del deigen i små emner på størrelse med en golfball.
Fyll: Mos de kokte potetene for hånd og bland inn alle ingrediensene. Strø litt mel på to deigemner og kjevle ut brød på middels tallerkenstørrelse, spre ut potetfyllet på det ene brødet og legg det andre brødet over. Trykk sammen langs kantene.
Varm en stekepanne på middels sterk varme og stek brødet i tørr panne. Stek brødet i cirka et minutt på den ene siden før det vendes. Ta ghee/smør på den halvstekte siden og vend igjen. Ta ghee/smør på den andre siden også, og stek til brødet er gyllenbrunt på begge sider.
woman cooking

Bon appetit!

Ha sammalt hvete og en teskje salt i en bakebolle. Tilsett lunkent vann litt etter litt og kna til du får en fast og smidig deig. La deigen hvile i 15 minutter. Del deigen i små emner på størrelse med en golfball.
Fyll: Mos de kokte potetene for hånd og bland inn alle ingrediensene. Strø litt mel på to deigemner og kjevle ut brød på middels tallerkenstørrelse, spre ut potetfyllet på det ene brødet og legg det andre brødet over. Trykk sammen langs kantene.
Varm en stekepanne på middels sterk varme og stek brødet i tørr panne. Stek brødet i cirka et minutt på den ene siden før det vendes. Ta ghee/smør på den halvstekte siden og vend igjen. Ta ghee/smør på den andre siden også, og stek til brødet er gyllenbrunt på begge sider.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?