Til hovedinnhold

Kjøleskapsgrøt med bringebær, kesam og hampfrø

9 h
8 varer
874
Kjøleskapsgrøt med bringebær, kesam og hampfrø

Lyst på noe superenkelt og godt til frokost? Denne grøten lager seg selv over natten, det er en over-natten-grøt, eller kjøleskapsgrøt, som du smeller sammen kvelden før - og så er den klar til servering når du er klar til frokost. Variasjonsmulighetene er enorme, med utgangspunkt i omtrent 1 del havregryn og 2 deler væske kan du mikse til den varianten du liker best selv. Denne er lager du med bringebær, kesam og hampfrø.
Synes du grøt er best varm kan du bare varme litt på det ferdige resultatet. 

Ingredienser

1
porsjoner
  • 1.5 dl havregryn
  • 1 ts kanel
  • 5 stk bringebær, frysetørkede
  • 1 klype salt
  • 1 dl vaniljekesam
  • 1 dl melk
  • 1 ss hampfrø
  • 0.5 stk eple, til servering, og litt ekstra kanel

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1.5 dl havregryn
  • 1 ts kanel
  • 5 stk bringebær, frysetørkede
  • 1 klype salt
  • 1 dl vaniljekesam
  • 1 dl melk
  • 1 ss hampfrø
  • 0.5 stk eple, til servering, og litt ekstra kanel
Bland sammen havregryn, kanel, salt, bringebær, kesam og melk i et passende glass eller lignende. Dekk til med lokk eller plastfilm og la blandingen stå i kjøleskapet natten over.
Rør godt rundt før servering og topp med hampfrø, epleskiver og et lett dryss med kanel.
woman cooking

Bon appetit!

Bland sammen havregryn, kanel, salt, bringebær, kesam og melk i et passende glass eller lignende. Dekk til med lokk eller plastfilm og la blandingen stå i kjøleskapet natten over.
Rør godt rundt før servering og topp med hampfrø, epleskiver og et lett dryss med kanel.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?