Til hovedinnhold

Kjøleskapsgrøt med chia

25 min
7 varer
1.3k
Kjøleskapsgrøt med chiafrø og mandelmelk
Sara Johannessen Meek

Lyst på noe superenkelt og godt til frokost? Denne grøten lager seg selv over natten, også kalt kjøleskapsgrøt eller over natten-grøt. Kjøleskapsgrøt smeller du sammen kvelden før, og så er den klar til servering neste morgen.

Variasjonsmulighetene er enorme, med utgangspunkt i omtrent 1 del havregryn og 2 deler væske kan du mikse til den varianten du liker best selv. Denne er laget med chiafrø og mandelmelk. Synes du grøt er best varm kan du bare varme litt grøten før servering.

Ingredienser

1
porsjoner
  • 1 dl havregryn
  • 1.5 ss chiafrø
  • 1.5 ss linfrø
  • 2 dl mandelmelk, eller annen melk
  • 0.5 ts kardemomme
  • 1 klype salt
  • 1 håndfull bringebær, og blåbær

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 dl havregryn
  • 1.5 ss chiafrø
  • 1.5 ss linfrø
  • 2 dl mandelmelk, eller annen melk
  • 0.5 ts kardemomme
  • 1 klype salt
  • 1 håndfull bringebær, og blåbær
Bland sammen havregryn, chiafrø, linfrø, kardemomme, salt og mandelmelk i et syltetøyglass eller lignende.
Dekk til med lokk eller plastfilm og la blandingen stå i kjøleskapet natten over.
Rør godt rundt før servering og topp med bær, mandelflak og/eller kokos.
woman cooking

Bon appetit!

Bland sammen havregryn, chiafrø, linfrø, kardemomme, salt og mandelmelk i et syltetøyglass eller lignende.
Dekk til med lokk eller plastfilm og la blandingen stå i kjøleskapet natten over.
Rør godt rundt før servering og topp med bær, mandelflak og/eller kokos.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?