Til hovedinnhold

Kanelsnurrer med eplemos

1 h 30 min
14 varer
1.2k
Kanelsnurrer med eplemos

Med frisk smak av eple både fra eplejuice i deigen og eplemos i fyllet, blir disse kanelsnurrene supergode! Dersom du lager eplemosen selv, er det lurt å begynne å lage den en times tid før du begynner å lage kanelsnurrer. Da kan mosen avkjøles mens deigen hever.

Ingredienser

12
stk
  • 25 g gjær, fersk
  • 2.5 dl eplejuice
  • 0.5 dl sukker
  • 1 ts kardemomme
  • 1 klype flaksalt
  • 8.5 dl finbakstmel
  • 75 g smør, romtemperert
  • 1 stk egg, til pensling
  • perlesukker

Fyll til snurrene

  • 50 g smør, romtemperert
  • 2 ss sukker
  • 0.5 ss kanel
  • 0.5 ss maizenna
  • 0.5 dl eplemos, ca

Eplemos

  • 500 g røde epler
  • 0.2 dl vann, ca
  • 50 g sukker, smak til
  • 1 ts kanel, smak til

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 25 g gjær, fersk
  • 2.5 dl eplejuice
  • 0.5 dl sukker
  • 1 ts kardemomme
  • 1 klype flaksalt
  • 8.5 dl finbakstmel
  • 75 g smør, romtemperert
  • 1 stk egg, til pensling
  • perlesukker

Fyll til snurrene

  • 50 g smør, romtemperert
  • 2 ss sukker
  • 0.5 ss kanel
  • 0.5 ss maizenna
  • 0.5 dl eplemos, ca

Eplemos

  • 500 g røde epler
  • 0.2 dl vann, ca
  • 50 g sukker, smak til
  • 1 ts kanel, smak til
Skrell eplene til eplemosen, fjern kjernehus og del dem opp i mindre biter. Legg eplebitene i en kjele sammen med vannet. La eplene koke helt møre under lokk, rør ofte. Tilsett mer vann dersom eplene koker tørre. Smak eplemosen til med sukker og kanel.
Smuldre gjæren i bollen til en kjøkkenmaskin. Varm opp eplejuicen til den blir fingervarm, ca 37 grader.
Ha den i kjøkkenmaskinen og rør til gjæren er oppløst. Tilsett sukker, kardemomme, salt og mesteparten av melet. Elt deigen i 5 minutter og tilsett så smøret, litt om gangen.
Elt videre i ca 10 minutter til du har en glatt og smidig deig. Tilsett evt resten av melet dersom deigen blir for bløt. La deigen heve i 30 minutter.
Rør sammen smør, sukker, kanel og maizena til fyllet i en bolle. Bland inn omtrent 1/2 dl av den avkjølte eplemosen.
Legg deigen på et melet bord og kjevle den ut til et rektangel. Smør fyllet utover den nederste halvdelen av rektangelet og brett den øverste delen over. Press lett sammen med hendene.
Bruk en skarp kniv eller et pizzahjul til å skjære ca 2 cm brede remser i lengden av rektangelet. Del remsene i to, men ikke skjær helt igjennom. La det være igjen noen cm øverst, slik at remsen likner et par bukser.
Tvinn de to remsene sammen, og snurr de sammentvinnede remsene sammen til en knute.
Legg knuten med skjøten ned på et stekebrett dekket med bakepapir. La snurrene heve i 30 minutter.
Pensle snurrene med et sammenvispet egg og strø over perlesukker. Stek i 7-8 minutter på 250 grader.
woman cooking

Bon appetit!

Skrell eplene til eplemosen, fjern kjernehus og del dem opp i mindre biter. Legg eplebitene i en kjele sammen med vannet. La eplene koke helt møre under lokk, rør ofte. Tilsett mer vann dersom eplene koker tørre. Smak eplemosen til med sukker og kanel.
Smuldre gjæren i bollen til en kjøkkenmaskin. Varm opp eplejuicen til den blir fingervarm, ca 37 grader.
Ha den i kjøkkenmaskinen og rør til gjæren er oppløst. Tilsett sukker, kardemomme, salt og mesteparten av melet. Elt deigen i 5 minutter og tilsett så smøret, litt om gangen.
Elt videre i ca 10 minutter til du har en glatt og smidig deig. Tilsett evt resten av melet dersom deigen blir for bløt. La deigen heve i 30 minutter.
Rør sammen smør, sukker, kanel og maizena til fyllet i en bolle. Bland inn omtrent 1/2 dl av den avkjølte eplemosen.
Legg deigen på et melet bord og kjevle den ut til et rektangel. Smør fyllet utover den nederste halvdelen av rektangelet og brett den øverste delen over. Press lett sammen med hendene.
Bruk en skarp kniv eller et pizzahjul til å skjære ca 2 cm brede remser i lengden av rektangelet. Del remsene i to, men ikke skjær helt igjennom. La det være igjen noen cm øverst, slik at remsen likner et par bukser.
Tvinn de to remsene sammen, og snurr de sammentvinnede remsene sammen til en knute.
Legg knuten med skjøten ned på et stekebrett dekket med bakepapir. La snurrene heve i 30 minutter.
Pensle snurrene med et sammenvispet egg og strø over perlesukker. Stek i 7-8 minutter på 250 grader.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?