Til hovedinnhold

Lys kylling- eller hønsekraft

3 h
4 varer
65
Lys kylling- eller hønsekraft

Brukes som base i sauser til lyst kjøtt og fugl. Kyllingkraft er den mest anvendelige av alle kraftene, og den fungerer utmerket i de fleste sauser til både kjøtt, fisk og skalldyr.
Oppskrift og bilde er hentet fra «Saus & kraft: Kokebok om saus og kraft» av Kulinarisk Akademi. Gursli-Berg forlag. Foto: Paul Paiewonsky

Ingredienser

4
porsjoner
  • 3 kg oppkuttede kyllingbein/-skrog
  • 5 l vann
  • 250 g grønnsaker, løk, purreløk, sellerirot, gulrot
  • 1 stk krydderbunt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 3 kg oppkuttede kyllingbein/-skrog
  • 5 l vann
  • 250 g grønnsaker, løk, purreløk, sellerirot, gulrot
  • 1 stk krydderbunt
Vask og rens grønnsakene, og kutt dem opp i terninger.
Lag en standard krydderbunt av for eksempel persillestilker, laurbærblad, timian og sellerigrønt, pakket i gasbind. Hvis du ikke har gasbind kan du legge krydderet løst i kraftkjelen.
Bein og skrog skylles godt i kaldt vann. Legg dette i en kjele og fyll på så det dekkes med kaldt vann.
Bein og skrog skylles godt i kaldt vann. Legg dette i en kjele og fyll på så det dekkes med kaldt vann.
Kokes forsiktig opp. Skum overflaten fri for urenheter og fett.
Tilsett grønnsaker og urteblanding, og kok videre i to timer.
Kraften siles og reduseres (kokes inn) til ønsket fylde og smak. Avkjøles og fryses - gjerne i isbitformer.
Kraften siles og reduseres (kokes inn) til ønsket fylde og smak. Avkjøles og fryses - gjerne i isbitformer.
woman cooking

Bon appetit!

Vask og rens grønnsakene, og kutt dem opp i terninger.
Lag en standard krydderbunt av for eksempel persillestilker, laurbærblad, timian og sellerigrønt, pakket i gasbind. Hvis du ikke har gasbind kan du legge krydderet løst i kraftkjelen.
Bein og skrog skylles godt i kaldt vann. Legg dette i en kjele og fyll på så det dekkes med kaldt vann.
Bein og skrog skylles godt i kaldt vann. Legg dette i en kjele og fyll på så det dekkes med kaldt vann.
Kokes forsiktig opp. Skum overflaten fri for urenheter og fett.
Tilsett grønnsaker og urteblanding, og kok videre i to timer.
Kraften siles og reduseres (kokes inn) til ønsket fylde og smak. Avkjøles og fryses - gjerne i isbitformer.
Kraften siles og reduseres (kokes inn) til ønsket fylde og smak. Avkjøles og fryses - gjerne i isbitformer.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?