Til hovedinnhold

Hjemmelaget granola

1 h 30 min
11 varer
411
Hjemmelaget granola

Granola, eller müesli som det heter på norsk, er lett å lage selv og blir fantastisk mye bedre enn den du kjøper. Server den med yoghurt, honning og friske bær, så har du den ultimate frokosten.

Oppskriften viser Ida i programmet "Idas fristelser" på TV6. For video av fremgangsmåte og andre baketips - se alle episodene her

Foto: Rune Bendiksen/TV3

Ingredienser

4
porsjoner
  • 150 g havregryn
  • 50 g linfrø
  • 50 g solsikkekjerner
  • 50 g sesamfrø
  • 50 g gresskarkjerner
  • 75 g valnøtter
  • 75 g hasselnøtter
  • 50 g pekannøtter
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 dl honning
  • 1.5 ss brunt sukker

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 150 g havregryn
  • 50 g linfrø
  • 50 g solsikkekjerner
  • 50 g sesamfrø
  • 50 g gresskarkjerner
  • 75 g valnøtter
  • 75 g hasselnøtter
  • 50 g pekannøtter
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 dl honning
  • 1.5 ss brunt sukker
Forvarm ovnen til 140 grader varmluft.
Bland alle ingrediensene unntatt honningen i en bolle.
Kle et stekebrett med bakepapir og spre blandingen utover i et jevnt lag. Ha honning jevnt utover blandingen. 

Stek i 50-60 minutter. Rør litt rundt i nøtteblandingen hvert 20. minutt.
La avkjøles. Oppbevares i en lufttett boks.
woman cooking

Bon appetit!

Forvarm ovnen til 140 grader varmluft.
Bland alle ingrediensene unntatt honningen i en bolle.
Kle et stekebrett med bakepapir og spre blandingen utover i et jevnt lag. Ha honning jevnt utover blandingen. 

Stek i 50-60 minutter. Rør litt rundt i nøtteblandingen hvert 20. minutt.
La avkjøles. Oppbevares i en lufttett boks.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?