Til hovedinnhold

Kyllingwok med sitron, honning og ingefær

25 min
11 varer
1.7k
Kyllingwok med sitron, honning og ingefær

Kyllingwok med sitron, honning og ingefær er en strålende mulighet til å få i seg masse grønnsaker. Ingrediensene kan du variere så mye du bare vil, så bruk de grønnsakene du liker best eller har liggende i kjøleskapet. Ved woking er varmen veldig viktig for å bevare saftigheten i ingrediensene. Stek ikke for mye om gangen, for da vil temperaturen i pannen synke og du over på koking.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 500 g kyllingbryst
  • 500 g kyllingfilet, eller kalkunfilet
  • 200 g sukkererter
  • 1 bunt vårløk
  • 0.5 stk squash
  • 1 stk sitron, revet skall og saft
  • 2 ss honning, flytende
  • 2 ss ingefær, finrevet og fersk
  • 2 ss kyllingbuljong, flytende, eller fond
  • 2 ts maisenna
  • 2 ss vann

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 500 g kyllingbryst
  • 500 g kyllingfilet, eller kalkunfilet
  • 200 g sukkererter
  • 1 bunt vårløk
  • 0.5 stk squash
  • 1 stk sitron, revet skall og saft
  • 2 ss honning, flytende
  • 2 ss ingefær, finrevet og fersk
  • 2 ss kyllingbuljong, flytende, eller fond
  • 2 ts maisenna
  • 2 ss vann
Skjær kyllingen i tynne skiver eller strimler. Krydre det lett med salt og pepper.
Rens og del sukkerertene i to og vårløken i grove biter. Finsnitt også litt vårløk til pynt. Skjær squashen først i to på langs og så i jevne skiver.
Bland sammen sitronsaft, sitronskall, honning, ingefær og buljong. Rør sammen maisenna og vann og bland det sammen med sitronsausen.
Varm litt olje i en wok- eller stekepanne. Stek kjøttet raskt over høy varme, stek det gjerne i to omganger og hell kjøttet over på en tallerken så lenge.
Varm woken på nytt, tilsett litt olje, squash, vårløk og sukkererter. Stek raskt under omrøring til grønnsakene blir knapt møre.
Hell kjøttet tilbake i pannen og hell over sausen. Gi det hele et skikkelig oppkok under omrøring. Dryss over finsnittet vårløk og gjerne en klype knust tørket chili.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær kyllingen i tynne skiver eller strimler. Krydre det lett med salt og pepper.
Rens og del sukkerertene i to og vårløken i grove biter. Finsnitt også litt vårløk til pynt. Skjær squashen først i to på langs og så i jevne skiver.
Bland sammen sitronsaft, sitronskall, honning, ingefær og buljong. Rør sammen maisenna og vann og bland det sammen med sitronsausen.
Varm litt olje i en wok- eller stekepanne. Stek kjøttet raskt over høy varme, stek det gjerne i to omganger og hell kjøttet over på en tallerken så lenge.
Varm woken på nytt, tilsett litt olje, squash, vårløk og sukkererter. Stek raskt under omrøring til grønnsakene blir knapt møre.
Hell kjøttet tilbake i pannen og hell over sausen. Gi det hele et skikkelig oppkok under omrøring. Dryss over finsnittet vårløk og gjerne en klype knust tørket chili.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?