Til hovedinnhold

Svinewok med grønnsaker og sursøt saus

45 min
16 varer
714
Svinewok med grønnsaker og sursøt saus

Svinewok med grønnsaker og sursøt saus er en kinesisk rett veldig mange liker.

Wok er en strålende mulighet til å få i seg masse grønnsaker, og ingrediensene kan du variere så mye du bare vil. Du kan selvsagt også droppe kjøttet og kjøre en ren vegetarwok his du ønsker det, eller du kan erstatte kjøtt med fisk eller skalldyr  som for eksempel reker og kamskjell.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 500 g svinefilet, evt. kylling- eller kalkunfilet
  • 0.5 stk ananas
  • 1 stk gul paprika
  • 1 stk rød paprika
  • 1 stk løk
  • 1 stk gulrot
  • 100 g aspargesbønner
  • 4 stykker babymais
  • 2 ss sweet chili saus
  • 2 ss limesaft
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss ketchup
  • 1 fedd hvitløk, revet eller finhakket
  • 2 ts ingefær, finrevet og fersk
  • 1 håndfull cashewnøtter, ristede (kan sløyfes)
  • 1 bunt koriander

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 500 g svinefilet, evt. kylling- eller kalkunfilet
  • 0.5 stk ananas
  • 1 stk gul paprika
  • 1 stk rød paprika
  • 1 stk løk
  • 1 stk gulrot
  • 100 g aspargesbønner
  • 4 stykker babymais
  • 2 ss sweet chili saus
  • 2 ss limesaft
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss ketchup
  • 1 fedd hvitløk, revet eller finhakket
  • 2 ts ingefær, finrevet og fersk
  • 1 håndfull cashewnøtter, ristede (kan sløyfes)
  • 1 bunt koriander
Skjær kjøttet i tynne skiver eller strimler, krydre det lett med salt og pepper.
Rens og del ananas, løk og paprika i jevne biter. Skrell og skjær gulrot i tynne skiver, rens aspargesbønnene og del dem i to. Del maisen i to eller fire.
Rør sammen sweet chili saus, limesaft, soyasaus, ketchup, hvitløk og ingefær.
Varm litt olje i en wok eller stekepanne. Stek kjøttet raskt over høy varme. Stek det gjerne i to omganger og hell kjøttet over på en tallerken så lenge.
Varm woken på nytt, og tilsett litt olje, løk og paprika. Stek under omrøring til grønnsakene blir knapt møre.
Hell grønnsakene ut av pannen så lenge, varm den på nytt og tilsett gulrøtter. La gulrotskivene få steke noen sekunder under omrøring før du tilsetter ananas og aspargesbønner. Stek alt raskt over høy varme. Skru ned varmen, hell kjøtt og grønnsaker tilbake i woken.
Tilsett sausen og bland alt godt sammen. Dryss over nøtter og hakket koriander.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær kjøttet i tynne skiver eller strimler, krydre det lett med salt og pepper.
Rens og del ananas, løk og paprika i jevne biter. Skrell og skjær gulrot i tynne skiver, rens aspargesbønnene og del dem i to. Del maisen i to eller fire.
Rør sammen sweet chili saus, limesaft, soyasaus, ketchup, hvitløk og ingefær.
Varm litt olje i en wok eller stekepanne. Stek kjøttet raskt over høy varme. Stek det gjerne i to omganger og hell kjøttet over på en tallerken så lenge.
Varm woken på nytt, og tilsett litt olje, løk og paprika. Stek under omrøring til grønnsakene blir knapt møre.
Hell grønnsakene ut av pannen så lenge, varm den på nytt og tilsett gulrøtter. La gulrotskivene få steke noen sekunder under omrøring før du tilsetter ananas og aspargesbønner. Stek alt raskt over høy varme. Skru ned varmen, hell kjøtt og grønnsaker tilbake i woken.
Tilsett sausen og bland alt godt sammen. Dryss over nøtter og hakket koriander.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?