Til hovedinnhold

Enkel biffwok med brokkoli

25 min
12 varer
781
Enkel biffwok med brokkoli

Enkel biffwok med brokkoli er en knasende, god rett med asiatiske smaker. Når du woker, er varmen veldig viktig for å bevare saftigheten i ingrediensene. Pass også på å ikke steke for mye om gangen, for da vil temperaturen i pannen synke og vips er du over på koking. Klargjør alle ingrediensene før du varmer woken, og du er bare noen få minutter unna et deilig måltid.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 500 g biff, mørt, gjerne ytrefilet eller mørbrad
  • 1.5 ts sorte pepperkorn, knust
  • 1 stk rødløk
  • 4 stykker hvitløksfedd
  • 1 stk rød chili
  • 1 stk brokkoli
  • 1 bunt asparges, liten
  • 4 ss soyasaus
  • 2 ss østerssaus
  • 3 ts sesamolje
  • 2 ss maisenna
  • olje, til steking

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 500 g biff, mørt, gjerne ytrefilet eller mørbrad
  • 1.5 ts sorte pepperkorn, knust
  • 1 stk rødløk
  • 4 stykker hvitløksfedd
  • 1 stk rød chili
  • 1 stk brokkoli
  • 1 bunt asparges, liten
  • 4 ss soyasaus
  • 2 ss østerssaus
  • 3 ts sesamolje
  • 2 ss maisenna
  • olje, til steking
Skjær kjøttet i tynne skiver på tvers av fibrene i kjøttet.
Ha kjøttet over i en bolle og tilsett pepper, 2 ss soyasaus, maisenna og 1 ts sesamolje. Bland det godt sammen.
Rør sammen resten av soyasausen, østerssaus og sesamolje.
Del brokkolien i små buketter og skjær stilken i skiver. Rens og del aspargesene i grove biter. Finsnitt chili og hvitløk og skjær løken i båter.
Varm litt olje i en wok- eller stekepanne. Stek kjøttet raskt over høy varme. Stek det gjerne i to omganger og hell kjøttet over på en tallerken.
Varm woken på nytt med litt olje. Tilsett hvitløk, chili og brokkoli. Stek videre under stadig omrøring til brokkolien er knapt mør. Tilsett aspargesen underveis i stekingen.
Hell alt kjøttet tilbake i pannen og ha over soyasausblandingen. Rør til alt er godt blandet og server.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær kjøttet i tynne skiver på tvers av fibrene i kjøttet.
Ha kjøttet over i en bolle og tilsett pepper, 2 ss soyasaus, maisenna og 1 ts sesamolje. Bland det godt sammen.
Rør sammen resten av soyasausen, østerssaus og sesamolje.
Del brokkolien i små buketter og skjær stilken i skiver. Rens og del aspargesene i grove biter. Finsnitt chili og hvitløk og skjær løken i båter.
Varm litt olje i en wok- eller stekepanne. Stek kjøttet raskt over høy varme. Stek det gjerne i to omganger og hell kjøttet over på en tallerken.
Varm woken på nytt med litt olje. Tilsett hvitløk, chili og brokkoli. Stek videre under stadig omrøring til brokkolien er knapt mør. Tilsett aspargesen underveis i stekingen.
Hell alt kjøttet tilbake i pannen og ha over soyasausblandingen. Rør til alt er godt blandet og server.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?