Til hovedinnhold

Sitronvafler med frukt- og bærsalat

1 h
17 varer
178
Sitronvafler med frukt- og bærsalat

Har du lyst på en frisk og søt vaffelvariant, er sitronvafler med frukt- og bærsalat perfekt! De sprø vaflene er laget etter en oppskrift av den svenske kokken Leila Lindholm.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 5 dl hvetemel
  • 1.5 ts salt
  • 2 ts bakepulver
  • 8 dl melk
  • 75 g smør
  • 4 stk egg
  • 2 ss rømme
  • 2 stk sitron

marinade

  • 1 dl sukker
  • 1 dl vann
  • 1 stk vaniljestang
  • 1 stk lime

Frukt- og bærsalat

  • 2 stk kiwi
  • 2 stk nektarin
  • 1 kurv bringebær
  • 2 håndfull moreller
  • 1 kurv blåbær

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 5 dl hvetemel
  • 1.5 ts salt
  • 2 ts bakepulver
  • 8 dl melk
  • 75 g smør
  • 4 stk egg
  • 2 ss rømme
  • 2 stk sitron

marinade

  • 1 dl sukker
  • 1 dl vann
  • 1 stk vaniljestang
  • 1 stk lime

Frukt- og bærsalat

  • 2 stk kiwi
  • 2 stk nektarin
  • 1 kurv bringebær
  • 2 håndfull moreller
  • 1 kurv blåbær
Bland mel, salt, bakepulver og halvparten av melken til en jevn røre.
Smelt smøret, hell i resten av melken og visp den inn i røren. Tilsett eggene og finrevet skall fra sitronene.
Rør inn rømme eller cremè fraîche. La røren stå å svelle i en halvtime.
Bland sammen sukker, vann, vaniljefrø og limesaft i en kjele. Kok opp og rør til alt sukkeret er oppløst.
Trekk kjelen fra plata og la marinaden avkjøle helt før den helles over bærene og frukten.
Skrell kiwi og nektarin og del disse i mindre biter. Del morellene i to og bruk en liten, skarp kniv til å ta ut steinen.
Ha frukbitene og bærene i en bolle og hell over marinaden. La det stå et kvarters tid eller mer før servering.
Varm opp vaffeljernet, pensle det med smør og stek vaflene gyllenbrune.
Server vaflene med frukt- og bærsalat og gjerne vaniljeis eller pisket krem ved siden av.
woman cooking

Bon appetit!

Bland mel, salt, bakepulver og halvparten av melken til en jevn røre.
Smelt smøret, hell i resten av melken og visp den inn i røren. Tilsett eggene og finrevet skall fra sitronene.
Rør inn rømme eller cremè fraîche. La røren stå å svelle i en halvtime.
Bland sammen sukker, vann, vaniljefrø og limesaft i en kjele. Kok opp og rør til alt sukkeret er oppløst.
Trekk kjelen fra plata og la marinaden avkjøle helt før den helles over bærene og frukten.
Skrell kiwi og nektarin og del disse i mindre biter. Del morellene i to og bruk en liten, skarp kniv til å ta ut steinen.
Ha frukbitene og bærene i en bolle og hell over marinaden. La det stå et kvarters tid eller mer før servering.
Varm opp vaffeljernet, pensle det med smør og stek vaflene gyllenbrune.
Server vaflene med frukt- og bærsalat og gjerne vaniljeis eller pisket krem ved siden av.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?