Til hovedinnhold

Kveite med appelsinkokte gulrøtter

45 min
13 varer
1.3k
Kveite med appelsinkokte gulrøtter

Denne retten er et fyrverkeri av smaker og farger. Strø noen sprø mandelflak på toppen av din perfekt tilberedte kveite med appelsinkokte gulrøtter.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 800 g kveite, filet
  • 1 stk lime, revet skall
  • 1 stilk rosmarin
  • 2 ts flaksalt
  • 500 g gulrøtter, små
  • 200 g spinat, fersk
  • 6 dl appelsinjuice, ferskpresset
  • 1 ss smør

Potetmos

  • 800 g poteter, melne
  • 100 g smør
  • 2 dl matfløte
  • 100 g mandelflak, ristede
  • 1 knivsodd salt
  • 1 knivsodd pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 800 g kveite, filet
  • 1 stk lime, revet skall
  • 1 stilk rosmarin
  • 2 ts flaksalt
  • 500 g gulrøtter, små
  • 200 g spinat, fersk
  • 6 dl appelsinjuice, ferskpresset
  • 1 ss smør

Potetmos

  • 800 g poteter, melne
  • 100 g smør
  • 2 dl matfløte
  • 100 g mandelflak, ristede
  • 1 knivsodd salt
  • 1 knivsodd pepper
Knus revet limeskall, rosmarin og flaksalt i en morter. Strø blandingen over kveitefiletene før de bakes i ovn på 150 grader i ca. 15-20 minutter.
Kok gulrøttene nesten møre i ferskpresset appelsinsaft.
Ta opp gulrøttene og kok inn saften til halv mengde. Ta kjelen fra platen og rør inn smørklatter. Smak til med salt og pepper.
Legg gulrøttene tilbake i sausen så de holder seg varme til servering.
Kok potene møre i vann, mos sammen med smør og matfløte. Smak til med salt og pepper. Server mosen med ristede mandelflak.
Spinatbladene legges i varm panne med noen dråper olje. Bladene er ferdige når de faller sammen. Serveres sammen med kveitefilet, gulrøtter, potetmos og appelsinsaus.
woman cooking

Bon appetit!

Knus revet limeskall, rosmarin og flaksalt i en morter. Strø blandingen over kveitefiletene før de bakes i ovn på 150 grader i ca. 15-20 minutter.
Kok gulrøttene nesten møre i ferskpresset appelsinsaft.
Ta opp gulrøttene og kok inn saften til halv mengde. Ta kjelen fra platen og rør inn smørklatter. Smak til med salt og pepper.
Legg gulrøttene tilbake i sausen så de holder seg varme til servering.
Kok potene møre i vann, mos sammen med smør og matfløte. Smak til med salt og pepper. Server mosen med ristede mandelflak.
Spinatbladene legges i varm panne med noen dråper olje. Bladene er ferdige når de faller sammen. Serveres sammen med kveitefilet, gulrøtter, potetmos og appelsinsaus.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?