Til hovedinnhold

Kylling teriyaki

1 h
14 varer
1.3k
Kylling teriyaki

Japansk-inspirert kylling teriyaki serverer du med ris eller nudler. Topp med godt med saus og pynt med sesamfrø og koriander.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 6 stk kyllinglår
  • 1 stk agurk
  • 4 stk vårløk
  • sesamfrø
  • koriander
  • ris, eller nudler

Saus

  • 2 dl soyasaus
  • 1 dl brunt sukker
  • 1 dl eddik 7%
  • 1 ss ingefær, finrevet
  • 2 stk hvitløksfedd
  • 0.5 stk rød chili
  • 1 ts sesamolje
  • kvernet pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 6 stk kyllinglår
  • 1 stk agurk
  • 4 stk vårløk
  • sesamfrø
  • koriander
  • ris, eller nudler

Saus

  • 2 dl soyasaus
  • 1 dl brunt sukker
  • 1 dl eddik 7%
  • 1 ss ingefær, finrevet
  • 2 stk hvitløksfedd
  • 0.5 stk rød chili
  • 1 ts sesamolje
  • kvernet pepper
Bland alle ingrediensene til sausen i en liten kasserolle. Kok opp og la det småkoke i 10 minutter. Kjør sausen med stavmikser og sil den gjennom en fin sil hvis du ønsker en helt blank og fin saus.
Fjern beinet i lårstykkene og krydre kyllingen lett med salt og pepper.
Varm en stor stekepanne og tilsett noen dråper olje (det vil komme en del fett fra skinnet). Legg i kyllingen med skinnsiden ned. Stek kyllingen på skinnsiden over middels høy varme til skinnet har blitt knasende sprøtt. Snu og stek videre på den andre siden. Kyllingen er klar når kjøttet er gjennomstekt, det tar cirka 20 minutter til sammen.
Skjær agurken i tynne skiver eller lange bånd og finsnitt eller strimle vårløken.
Anrett ris/eller nudler i dype tallerkener/skåler. Legg i vårløk, agurk og kyllinglår skåret i skiver. Topp med en god klunk saus og pynt med sesamfrø og koriander.
woman cooking

Bon appetit!

Bland alle ingrediensene til sausen i en liten kasserolle. Kok opp og la det småkoke i 10 minutter. Kjør sausen med stavmikser og sil den gjennom en fin sil hvis du ønsker en helt blank og fin saus.
Fjern beinet i lårstykkene og krydre kyllingen lett med salt og pepper.
Varm en stor stekepanne og tilsett noen dråper olje (det vil komme en del fett fra skinnet). Legg i kyllingen med skinnsiden ned. Stek kyllingen på skinnsiden over middels høy varme til skinnet har blitt knasende sprøtt. Snu og stek videre på den andre siden. Kyllingen er klar når kjøttet er gjennomstekt, det tar cirka 20 minutter til sammen.
Skjær agurken i tynne skiver eller lange bånd og finsnitt eller strimle vårløken.
Anrett ris/eller nudler i dype tallerkener/skåler. Legg i vårløk, agurk og kyllinglår skåret i skiver. Topp med en god klunk saus og pynt med sesamfrø og koriander.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?