Til hovedinnhold

Ovnsbakt laks med spekeskinke, aspargesbønner og urtedressing

30 min
13 varer
1.1k
Ovnsbakt laks med spekeskinke, aspargesbønner og urtedressing

Stek laksefilet rullet i tynne skiver spekeskinke i ovnen og server med kokte aspargesbønner og urtedressing. 

Ingredienser

4
porsjoner
  • 4 stk laksefilet
  • 4 skive(r) spekeskinke
  • 200 g aspargesbønner

Urtedressing «salsa verde»

  • 1 stk sjalottløk
  • 2 stk hvitløksfedd
  • 1 ss kapers
  • 0.5 dl persille
  • 1 dl basilikum
  • 1 ss mynte
  • 2 ss rødvinseddik
  • 6 ss olivenolje
  • flaksalt
  • kvernet pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 stk laksefilet
  • 4 skive(r) spekeskinke
  • 200 g aspargesbønner

Urtedressing «salsa verde»

  • 1 stk sjalottløk
  • 2 stk hvitløksfedd
  • 1 ss kapers
  • 0.5 dl persille
  • 1 dl basilikum
  • 1 ss mynte
  • 2 ss rødvinseddik
  • 6 ss olivenolje
  • flaksalt
  • kvernet pepper
Finhakk ingrediensene til urtedressingen. Bland sammen sjalottløk, hvitløk, kapers, urter og eddik til dressingen. Rør inn oljen litt etter litt og smak til med salt og pepper.
Krydre laksen lett med salt (husk at skinka også er salt) og pepper og rull en skinkeskive rundt hver laksestykke.
Legg laksen over i en liten ildfast form smurt med litt olje. Drypp litt olje på toppen og stek laksen ved 200 grader i ca. 12 minutter.
Skyll og rens aspargesbønnene. Kok bønnene knapt møre i fosskokende godt saltet vann i 1-2 minutter. Ta opp en aspargesbønne og smak på den, de skal være knapt møre slik at de bevarer sprøheten. Hell av kokevannet.
Server laksen med kokte aspargesbønner og topp med en skje urtedressingen, eller server dressingen ved siden av.
woman cooking

Bon appetit!

Finhakk ingrediensene til urtedressingen. Bland sammen sjalottløk, hvitløk, kapers, urter og eddik til dressingen. Rør inn oljen litt etter litt og smak til med salt og pepper.
Krydre laksen lett med salt (husk at skinka også er salt) og pepper og rull en skinkeskive rundt hver laksestykke.
Legg laksen over i en liten ildfast form smurt med litt olje. Drypp litt olje på toppen og stek laksen ved 200 grader i ca. 12 minutter.
Skyll og rens aspargesbønnene. Kok bønnene knapt møre i fosskokende godt saltet vann i 1-2 minutter. Ta opp en aspargesbønne og smak på den, de skal være knapt møre slik at de bevarer sprøheten. Hell av kokevannet.
Server laksen med kokte aspargesbønner og topp med en skje urtedressingen, eller server dressingen ved siden av.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?