Til hovedinnhold

Bakte egg i avokado toppet med spekeskinke

30 min
6 varer
1.8k
Bakte egg i avokado toppet med spekeskinke

Har du noen gang prøvd varm avokado? Det fungerer overraskende bra! Sammen med egg og sprøstekt spekeskinke blir det en næringsrik start på dagen. En liten vri på de klassiske frokosteggene.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 2 stykker avokado
  • 4 stykker egg
  • 8 skive(r) spekeskinke, eller bacon
  • 1 bunt vårløk
  • 1 klype havsalt
  • 1 klype pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 stykker avokado
  • 4 stykker egg
  • 8 skive(r) spekeskinke, eller bacon
  • 1 bunt vårløk
  • 1 klype havsalt
  • 1 klype pepper
Start med å dele avokadoene i to og fjern steinen. Lag noen ruter og grav ut litt av kjøttet så egget får plass.
Legg avokadoene i en ildfast form. Pass på at de ligger stødig. Legg gjerne litt sammenrullet folie under. Knekk ett egg i hver avokadohalvdel. Strø på litt salt og pepper. Stek avokadoeggene på 180 grader i 20 minutter eller til eggehvitene er helt faste. Stek litt lenger om du ønsker fast eggeplomme.
Legg avokadoene i en ildfast form. Pass på at de ligger stødig. Legg gjerne litt sammenrullet folie under. Knekk ett egg i hver avokadohalvdel. Strø på litt salt og pepper. Stek avokadoeggene på 180 grader i 20 minutter eller til eggehvitene er helt faste. Stek litt lenger om du ønsker fast eggeplomme.
Mens avokadoeggene er i ovnen steker du spekeskinke i en varm tørr panne til de blir spøstekt. Det går såklart an å bruke bacon istedenfor.
Mens avokadoeggene er i ovnen steker du spekeskinke i en varm tørr panne til de blir spøstekt. Det går såklart an å bruke bacon istedenfor.
Server avokadoeggene med finhakket vårløk og biter av sprøstekt spekeskinke!
woman cooking

Bon appetit!

Start med å dele avokadoene i to og fjern steinen. Lag noen ruter og grav ut litt av kjøttet så egget får plass.
Legg avokadoene i en ildfast form. Pass på at de ligger stødig. Legg gjerne litt sammenrullet folie under. Knekk ett egg i hver avokadohalvdel. Strø på litt salt og pepper. Stek avokadoeggene på 180 grader i 20 minutter eller til eggehvitene er helt faste. Stek litt lenger om du ønsker fast eggeplomme.
Legg avokadoene i en ildfast form. Pass på at de ligger stødig. Legg gjerne litt sammenrullet folie under. Knekk ett egg i hver avokadohalvdel. Strø på litt salt og pepper. Stek avokadoeggene på 180 grader i 20 minutter eller til eggehvitene er helt faste. Stek litt lenger om du ønsker fast eggeplomme.
Mens avokadoeggene er i ovnen steker du spekeskinke i en varm tørr panne til de blir spøstekt. Det går såklart an å bruke bacon istedenfor.
Mens avokadoeggene er i ovnen steker du spekeskinke i en varm tørr panne til de blir spøstekt. Det går såklart an å bruke bacon istedenfor.
Server avokadoeggene med finhakket vårløk og biter av sprøstekt spekeskinke!
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?