Til hovedinnhold

Hellstrøms asiatiske ribbe

3 h 30 min
11 varer
156
Asiatisk ribbe av Hellstrøm med sprø svor

Mesterkokk Eyvind Hellstrøm deler her en oppskrift på asiatisk ribbe med sitrongress. Hvem sier at man ikke kan eksperimentere med ribba? Svin og sitrongress er en helt fantastisk smakskombinasjon, og er super for deg som ønsker asiatisk ribbe i julen.

Oppskrift og bilde er hentet fra kokeboken «Duft av jul» av Eyvind Hellstrøm og Kristin Jacobsen. Foto: Stian Broch/Gursli Berg Forlag.

Ingredienser

6
porsjoner
  • 4 kg tynnribbe
  • 50 g pepper, grovkvernet
  • 50 g fingersalt
  • 2 stk løk
  • 2 stk gulrøtter
  • 1 stk hvitløk, hel
  • 3 kvister timian
  • 200 g tørket aprikos
  • 8 stk sitrongress, finhakket
  • 2 ss soyasaus
  • 3 ss worcestershiresaus

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 kg tynnribbe
  • 50 g pepper, grovkvernet
  • 50 g fingersalt
  • 2 stk løk
  • 2 stk gulrøtter
  • 1 stk hvitløk, hel
  • 3 kvister timian
  • 200 g tørket aprikos
  • 8 stk sitrongress, finhakket
  • 2 ss soyasaus
  • 3 ss worcestershiresaus
Salte og pepre ribben gjerne et par døgn i forkant, og lag fine ruter i svoren med en skarp kniv.
Legg ribben med svorsiden ned i en langpanne. Sett inn i ovnen på 180 grader og tilsett 1 liter vann.  Etter en time snur du ribben og steker videre i cirka en time med svoren opp. Hell på litt mer vann og tilsett aromatene. Øs sjyen over svoren og stek ytterligere en time.
Den siste halvtimen av stekingen øser du sjyen over ribben hvert 5. minutt. Svoren skal bli gyllenbrun og sprøstekt.
Ta ribben ut av ovnen. Skjær opp i passende stykker. Smak sjyen til med soyasaus og worcestersaus.
Server på varme tallerkener med smørdampet spinat og ringerikspoteter.
woman cooking

Bon appetit!

Salte og pepre ribben gjerne et par døgn i forkant, og lag fine ruter i svoren med en skarp kniv.
Legg ribben med svorsiden ned i en langpanne. Sett inn i ovnen på 180 grader og tilsett 1 liter vann.  Etter en time snur du ribben og steker videre i cirka en time med svoren opp. Hell på litt mer vann og tilsett aromatene. Øs sjyen over svoren og stek ytterligere en time.
Den siste halvtimen av stekingen øser du sjyen over ribben hvert 5. minutt. Svoren skal bli gyllenbrun og sprøstekt.
Ta ribben ut av ovnen. Skjær opp i passende stykker. Smak sjyen til med soyasaus og worcestersaus.
Server på varme tallerkener med smørdampet spinat og ringerikspoteter.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?