Til hovedinnhold

Hellstrøms medisterkaker og medisterpølser

1 h 30 min
15 varer
272
Hellstrøms medisterkaker og medisterpølser med medisterfarse

Eyvind Hellstrøms oppskrift på medisterkaker og medisterpølser, som smaker fantastisk til juleribba! Både julepølsene og medisterkakene lages med hjemmelaget medisterfarse, og stekes gylne i stekepanna. Hver oppskrift er beregnet til 4-6 personer.

Oppskrift og bilde er hentet fra kokeboken «Duft av jul» av Eyvind Hellstrøm og Kristin Jacobsen. Foto: Stian Broch/Gursli Berg Forlag
Prøv medisterkakene og julepølsene til klassisk ribbe med sprø svor.

Ingredienser

5
porsjoner

Medisterpølser

  • 350 g svinekjøtt, renskåret
  • 150 g spekk
  • 0.5 ts salt
  • 1.5 ss potetmel
  • 0.25 ts pepper
  • 0.25 ts malt ingefær
  • 0.25 ts malt nellik
  • 2 ss persille, finhakket
  • 2.5 dl melk
  • svinetarm
  • 2 fedd hvitløk, hele
  • 2 stk laurbærblad

Medisterkaker

  • 1 kg medisterdeig
  • 1 ss salt
  • 2.5 ss potetmel
  • 1 ts pepper
  • 0.25 ts malt nellik
  • 0.5 ts ingefær
  • 4 dl melk
  • smør

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Medisterpølser

  • 350 g svinekjøtt, renskåret
  • 150 g spekk
  • 0.5 ts salt
  • 1.5 ss potetmel
  • 0.25 ts pepper
  • 0.25 ts malt ingefær
  • 0.25 ts malt nellik
  • 2 ss persille, finhakket
  • 2.5 dl melk
  • svinetarm
  • 2 fedd hvitløk, hele
  • 2 stk laurbærblad

Medisterkaker

  • 1 kg medisterdeig
  • 1 ss salt
  • 2.5 ss potetmel
  • 1 ts pepper
  • 0.25 ts malt nellik
  • 0.5 ts ingefær
  • 4 dl melk
  • smør

Medisterdeig

Mal kjøttet med salt og potetmel én eller to ganger. Mal spekket for seg. Rør krydder og persille i kjøttet og spe med melk. Rør inn spekket til slutt.

Medisterpølser

Skyll tarmen i saltvann og træ den på en pølsestapper på kjøttkvernen. Knyt den ene enden og stapp pølsen jevnt og ikke for fast. Snurr små medisterpølser.
La pølsene trekke i vann cirka 85 grader, i cirka 20 minutter. Avkjøl pølsene.
Brun pølsene i en varm panne med smør, et par hele fedd hvitløk og to laurbærblad.

Medisterkaker

Rør medisterdeigen seig med saltet. Rør inn potetmel og krydder, og spe med melk til en smidig farse.
Form kaker med skje og brun dem på begge sider i smør.
Stek medisterkakene videre i ovn ved 190 grader (varmluft) i 10–15 minutter.
woman cooking

Bon appetit!

Medisterdeig

Mal kjøttet med salt og potetmel én eller to ganger. Mal spekket for seg. Rør krydder og persille i kjøttet og spe med melk. Rør inn spekket til slutt.

Medisterpølser

Skyll tarmen i saltvann og træ den på en pølsestapper på kjøttkvernen. Knyt den ene enden og stapp pølsen jevnt og ikke for fast. Snurr små medisterpølser.
La pølsene trekke i vann cirka 85 grader, i cirka 20 minutter. Avkjøl pølsene.
Brun pølsene i en varm panne med smør, et par hele fedd hvitløk og to laurbærblad.

Medisterkaker

Rør medisterdeigen seig med saltet. Rør inn potetmel og krydder, og spe med melk til en smidig farse.
Form kaker med skje og brun dem på begge sider i smør.
Stek medisterkakene videre i ovn ved 190 grader (varmluft) i 10–15 minutter.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?