Til hovedinnhold

Sjokolade- og krydderkake med marsipantrær

2 h
18 varer
103
Sjokolade- og krydderkake med marsipantrær

Sjokolade- og krydderkake med marsipantrær er en herlig sjokoladekake med et hint av julekrydder som nellik og kanel. Til denne kaken er det brukt en savarinform på 24 cm, men du kan også bruke en helt vanlig springform på 22-24 cm.

Ingredienser

6
porsjoner
  • 250 g meierismør
  • 1 dl kakaopulver
  • 2.5 dl vann
  • 5 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 4.5 dl sukker
  • 1.5 ts vaniljesukker
  • 2 ts kanel
  • 1 ts malt ingefær
  • 1 ts kardemomme
  • 0.5 ts allehånde, malt, eventuelt malt nellik
  • 2 stk egg, store
  • 2 dl rømme, eller crème fraiche

Til formen

  • smør, og mel

Glasur

  • 200 g melis
  • vann, noen dråper

Pynt

  • sølvkuler
  • tørkede bær, røde, eventuelt røde sukkerkuler
  • marsipan, grønn, formet til blader eller små trær

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 250 g meierismør
  • 1 dl kakaopulver
  • 2.5 dl vann
  • 5 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 4.5 dl sukker
  • 1.5 ts vaniljesukker
  • 2 ts kanel
  • 1 ts malt ingefær
  • 1 ts kardemomme
  • 0.5 ts allehånde, malt, eventuelt malt nellik
  • 2 stk egg, store
  • 2 dl rømme, eller crème fraiche

Til formen

  • smør, og mel

Glasur

  • 200 g melis
  • vann, noen dråper

Pynt

  • sølvkuler
  • tørkede bær, røde, eventuelt røde sukkerkuler
  • marsipan, grønn, formet til blader eller små trær
Varm ovnen til 180 grader. Smør og mel formen godt.
Smelt smøret i en kasserolle. Rør inn vann og kakao. Rør til blandingen blir helt glatt og jevn.
Sikt sammen mel, bakepulver, vaniljesukker og krydder. Bland sukkeret godt sammen med det tørre.
Tilsett halvparten av kakaosmøret og rør til alt er blandet. Det er enklest å bruke en kjøkkenmaskin.
Tilsett resten av smøret og bland godt. Visp inn ett og ett egg. Visp til slutt inn rømme.
Hell røren over i formen og stek kaken midt i ovnen i ca. 1 time. Sjekk med en kakepinne. La kaken få avkjøle seg i formen, før den vendes over på et serveringsfat.
Rør ut melisen med noen dråper vann til tykk melisglasur.
Hell melisglasuren jevnt rundt kaken. Pynt med sølvkuler, små marsipantrær og tørkede bær eller røde kuler.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 180 grader. Smør og mel formen godt.
Smelt smøret i en kasserolle. Rør inn vann og kakao. Rør til blandingen blir helt glatt og jevn.
Sikt sammen mel, bakepulver, vaniljesukker og krydder. Bland sukkeret godt sammen med det tørre.
Tilsett halvparten av kakaosmøret og rør til alt er blandet. Det er enklest å bruke en kjøkkenmaskin.
Tilsett resten av smøret og bland godt. Visp inn ett og ett egg. Visp til slutt inn rømme.
Hell røren over i formen og stek kaken midt i ovnen i ca. 1 time. Sjekk med en kakepinne. La kaken få avkjøle seg i formen, før den vendes over på et serveringsfat.
Rør ut melisen med noen dråper vann til tykk melisglasur.
Hell melisglasuren jevnt rundt kaken. Pynt med sølvkuler, små marsipantrær og tørkede bær eller røde kuler.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?