Til hovedinnhold

Hjemmelaget Oreo

2 h
12 varer
247
Hjemmelaget Oreo

Oreo-kjeks er svært populære og her får du oppskriften på hjemmelaget Oreo. Spis dem som de er eller bruk dem til å lage Oreo-kake.

Denne oppskriften gir cirka 40 doble kjeks.

Ingredienser

1
porsjoner

Kjeks

  • 380 g hvetemel
  • 70 g kakaopulver
  • 1 ts bakepulver
  • 125 g sukker, finkornet
  • 150 g meierismør
  • 125 g sirup, gyllen, gjerne Lyle's golden syrup
  • 1 stk egg, stort

Fyll

  • 150 g kremost naturell
  • 100 g smør, romtemperert
  • 300 g melis
  • 1 ss sitronsaft
  • 0.5 stk vaniljestang, kun frøene

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Kjeks

  • 380 g hvetemel
  • 70 g kakaopulver
  • 1 ts bakepulver
  • 125 g sukker, finkornet
  • 150 g meierismør
  • 125 g sirup, gyllen, gjerne Lyle's golden syrup
  • 1 stk egg, stort

Fyll

  • 150 g kremost naturell
  • 100 g smør, romtemperert
  • 300 g melis
  • 1 ss sitronsaft
  • 0.5 stk vaniljestang, kun frøene
Sikt sammen hvetemel, kakao og bakepulver. Bland inn sukkeret. Tilsett smøret i små biter, bruk fingertuppene (eller en hurtigmikser) og smuldre alt smøret inn i det tørre.
Tilsett sammenvispet egg og sirup. Arbeid deigen godt sammen til en jevn og glatt deig. Pakk deigen godt inn i plastfilm og la den få hvile i kjøleskapet en times tid før bruk.
Varm ovnen til 170 grader.
Kjevl deigen ut til ½ cm tykkelse rett på en bakeduk eller bakepapir. Trykk ut runde kjeks og fjern overflødig deig. Stekes kjeksen midt i ovnen i 10-12 minutter. Avkjøl på rist.
Visp sammen ost, smør og vanilje til fyllet. Bland inn melis og sitronsaft. Fyll ostekremen i en sprøytepose. Sprøyt en liten kremklatt på midten av halvparten av kjeksene (sprøyt på baksiden av kjeksen slik at den peneste siden kommer ut).
Topp med de resterende kjeksene og klem «sandwichene» forsiktig samme. Oppbevares i kjøleskapet.
woman cooking

Bon appetit!

Sikt sammen hvetemel, kakao og bakepulver. Bland inn sukkeret. Tilsett smøret i små biter, bruk fingertuppene (eller en hurtigmikser) og smuldre alt smøret inn i det tørre.
Tilsett sammenvispet egg og sirup. Arbeid deigen godt sammen til en jevn og glatt deig. Pakk deigen godt inn i plastfilm og la den få hvile i kjøleskapet en times tid før bruk.
Varm ovnen til 170 grader.
Kjevl deigen ut til ½ cm tykkelse rett på en bakeduk eller bakepapir. Trykk ut runde kjeks og fjern overflødig deig. Stekes kjeksen midt i ovnen i 10-12 minutter. Avkjøl på rist.
Visp sammen ost, smør og vanilje til fyllet. Bland inn melis og sitronsaft. Fyll ostekremen i en sprøytepose. Sprøyt en liten kremklatt på midten av halvparten av kjeksene (sprøyt på baksiden av kjeksen slik at den peneste siden kommer ut).
Topp med de resterende kjeksene og klem «sandwichene» forsiktig samme. Oppbevares i kjøleskapet.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?