Til hovedinnhold

Scones med tørket frukt

1 h
7 varer
864
Scones med tørket frukt

Disse tradisjonsrike britiske små bakverkene passer like godt til frokost og lunsj som til kvelds, eller kanskje aller helst litt utpå ettermiddagen rundt «tea time».

Siden det er juletid har jeg blandet inn noen tørkede tranebær og puttet to forskjellige slag saftige, store rosiner i deigen (lyse sultaniner og store blå rosiner). Fiken, sukat, aspikat eller annen tørket frukt passer også.

Server scones med syltetøy og godt smør, eller på britisk vis med clotted cream.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 365 g hvetemel
  • 23 g bakepulver
  • 75 g smør
  • 170 g melk
  • 1 stk egg
  • 45 g sukker
  • 100 g tørket frukt, fiken, rosiner, tranebær, sukat, aprikos

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 365 g hvetemel
  • 23 g bakepulver
  • 75 g smør
  • 170 g melk
  • 1 stk egg
  • 45 g sukker
  • 100 g tørket frukt, fiken, rosiner, tranebær, sukat, aprikos
Bland hvetemel, bakepulver og sukker med smør. Smuldre det sammen med fingrene (eller bruk en bakemaskin) slik at du får en jevn blanding uten klumper.
Bland egget med melken og hell i den tørre blandingen mens du rører hele tiden.
Ta deigen ut på benken og kna den litt sammen. Tilsett tørket frukt dersom du ønsker det. Jeg brukte store mørke rosiner, lyse sultanas og tranebær. Dekk til deigen og la den hvile ca. 10 minutter før du kjevler den ut.
Kjevle ut deigen ca.4-5 cm tykk og stikk ut rundinger, eller rull den flat og skjær ut stykker. La hvile en time før de settes ovnen. Stekes på 220 grader i 10-12 minutter.
Kjevle ut deigen ca.4-5 cm tykk og stikk ut rundinger, eller rull den flat og skjær ut stykker. La hvile en time før de settes ovnen. Stekes på 220 grader i 10-12 minutter.
woman cooking

Bon appetit!

Bland hvetemel, bakepulver og sukker med smør. Smuldre det sammen med fingrene (eller bruk en bakemaskin) slik at du får en jevn blanding uten klumper.
Bland egget med melken og hell i den tørre blandingen mens du rører hele tiden.
Ta deigen ut på benken og kna den litt sammen. Tilsett tørket frukt dersom du ønsker det. Jeg brukte store mørke rosiner, lyse sultanas og tranebær. Dekk til deigen og la den hvile ca. 10 minutter før du kjevler den ut.
Kjevle ut deigen ca.4-5 cm tykk og stikk ut rundinger, eller rull den flat og skjær ut stykker. La hvile en time før de settes ovnen. Stekes på 220 grader i 10-12 minutter.
Kjevle ut deigen ca.4-5 cm tykk og stikk ut rundinger, eller rull den flat og skjær ut stykker. La hvile en time før de settes ovnen. Stekes på 220 grader i 10-12 minutter.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?