Til hovedinnhold

Indisk lammegryte

1 h
17 varer
519
Indisk lammegryte

Denne indiske lammegryten byr på eksotiske smaker. Server med ris, nanbrød og høvlet kokos når du har lyst på noe ekstra godt til middag.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 kg lammebog
  • 1 dl gresk yoghurt, yoghurt naturell
  • 3 stykker løk, finhakket
  • 10 stykker hvitløksfedd, finhakket
  • 2 ss ingefær, finhakket
  • 3 dl kokosmelk
  • 1 dl solsikkeolje
  • 1 ss tomatpuré
  • 400 g hermetiske tomater
  • 2 ts malt koriander
  • 1 ts kardemomme
  • 1 ts spisskummen
  • 2 ts salt
  • 0.5 ts kvernet pepper
  • 3 ts paprikapulver
  • 2 ts garam masala
  • 2 ss koriander, finhakket

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 kg lammebog
  • 1 dl gresk yoghurt, yoghurt naturell
  • 3 stykker løk, finhakket
  • 10 stykker hvitløksfedd, finhakket
  • 2 ss ingefær, finhakket
  • 3 dl kokosmelk
  • 1 dl solsikkeolje
  • 1 ss tomatpuré
  • 400 g hermetiske tomater
  • 2 ts malt koriander
  • 1 ts kardemomme
  • 1 ts spisskummen
  • 2 ts salt
  • 0.5 ts kvernet pepper
  • 3 ts paprikapulver
  • 2 ts garam masala
  • 2 ss koriander, finhakket
Skjær lammekjøttet i terninger og legg det i en bolle.
Tøm over naturell youghurt og bland godt til kjøttbitene er dekket. La kjøttet trekke i youghurten ca. 2 timer.
Hakk løken grovt og legg den i hurtigmikser sammen med hvitløk, ingefær og tomatpuré. Kjør massen til alt er ganske finmalt.
Gjør klar de forskjellige krydderene som brukes i retten.
Varm olje i en vid tykkbunnet gryte og fres kjøttstykkene til de får farge. Ta ut kjøttet og sett til side.
Ha løkblandingen i gryten sammen med krydderet - unntatt garam masala. Stek i ca. 7-8 minutter.
Legg kjøttet tilbake i gryten. Tilsett hermetiske tomater og kokosmelken, rør rundt og legg på lokk. La gryten småkoke i ca. 40 minutter, til kjøttet er blitt mørt. Rør av og til under kokingen.
Strø over finhakket koriander og garam masala og rør rundt et par minutter.
Server med ris, nanbrød og høvlet kokos.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær lammekjøttet i terninger og legg det i en bolle.
Tøm over naturell youghurt og bland godt til kjøttbitene er dekket. La kjøttet trekke i youghurten ca. 2 timer.
Hakk løken grovt og legg den i hurtigmikser sammen med hvitløk, ingefær og tomatpuré. Kjør massen til alt er ganske finmalt.
Gjør klar de forskjellige krydderene som brukes i retten.
Varm olje i en vid tykkbunnet gryte og fres kjøttstykkene til de får farge. Ta ut kjøttet og sett til side.
Ha løkblandingen i gryten sammen med krydderet - unntatt garam masala. Stek i ca. 7-8 minutter.
Legg kjøttet tilbake i gryten. Tilsett hermetiske tomater og kokosmelken, rør rundt og legg på lokk. La gryten småkoke i ca. 40 minutter, til kjøttet er blitt mørt. Rør av og til under kokingen.
Strø over finhakket koriander og garam masala og rør rundt et par minutter.
Server med ris, nanbrød og høvlet kokos.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?