Til hovedinnhold

Glutenfri krydderkake med appelsin og glasur

1 h
13 varer
216
Glutenfri krydderkake med appelsin og glasur

Glutenfri krydderkake smaker litt som pepperkaker.

I oppskriften er det brukt en glutenfri melblanding, slik at den passer for dem som ikke tåler gluten. Du kan også bruke vanlig hvetemel, men da må melmengden økes med 20 prosent for å få samme resultat.

Kaken kan enkelt gjøres laktosefri ved å bruke valgfri laktosefri melk og laktosefritt smør. Det går også fint an å bytte ut sukkeret med kokossukker og kokosmelis for en litt sunnere variant.

Ingredienser

8
porsjoner
  • 400 g mel, glutenfritt
  • 400 g sukker
  • 3 ts bakepulver
  • 3 ts kanel
  • 3 ts malt ingefær
  • 1 ts malt nellik
  • 1 ts kardemomme
  • 50 g smør
  • 3 dl melk
  • 2 stykker egg
  • 1 stk appelsin

Glasur

  • 200 g smør, romtemperert
  • 500 g melis
  • 2 ts vaniljepulver
  • 2 ss melk

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 400 g mel, glutenfritt
  • 400 g sukker
  • 3 ts bakepulver
  • 3 ts kanel
  • 3 ts malt ingefær
  • 1 ts malt nellik
  • 1 ts kardemomme
  • 50 g smør
  • 3 dl melk
  • 2 stykker egg
  • 1 stk appelsin

Glasur

  • 200 g smør, romtemperert
  • 500 g melis
  • 2 ts vaniljepulver
  • 2 ss melk
Start med å blande alt det tørre i en bakebolle.
Start med å blande alt det tørre i en bakebolle.
Smelt smøret på lav temperatur og bland inn melken så den blir lunken. Blandingen må ikke bli for varm.
Smelt smøret på lav temperatur og bland inn melken så den blir lunken. Blandingen må ikke bli for varm.
Visp inn eggene. Hell blandingen forsiktig over i det tørre litt etter litt.
Rasp skallet av appelsinen og klem ut saften oppi deigen helt til slutt. Bruk helst en økologisk appelsin da disse ikke er fulle av sprøytemidler eller har voks på skallet.
Hell deigen over i en papirkledd brødform på 2,5 liter eller en liten langpanne. Stekes på 180 grader i 45-50 minutter. Vær oppmerksom på at lavere kaker i lanpanne har noe kortere steketid. Denne kaken eser veldig ut under steking, så pass på å ikke fylle formen like full som på bildet.
Hell deigen over i en papirkledd brødform på 2,5 liter eller en liten langpanne. Stekes på 180 grader i 45-50 minutter. Vær oppmerksom på at lavere kaker i lanpanne har noe kortere steketid. Denne kaken eser veldig ut under steking, så pass på å ikke fylle formen like full som på bildet.
Sjekk om kaken er ferdig ved å stikke en spiss kniv i den. Kaken er ferdig når deigen ikke henger igjen på kniven.
Avkjøl kaken på rist mens du lager glasuren. Ha romtemperert smør, melis og vanilje i bakebollen. Visp sammen til glasuren blir hvit og porøs. Da kan du ha i melken. Bland det godt sammen til glasuren blir luftig og glatt.
Avkjøl kaken på rist mens du lager glasuren. Ha romtemperert smør, melis og vanilje i bakebollen. Visp sammen til glasuren blir hvit og porøs. Da kan du ha i melken. Bland det godt sammen til glasuren blir luftig og glatt.
La kaken avkjøles helt før du har på glasuren.
La kaken avkjøles helt før du har på glasuren.
woman cooking

Bon appetit!

Start med å blande alt det tørre i en bakebolle.
Start med å blande alt det tørre i en bakebolle.
Smelt smøret på lav temperatur og bland inn melken så den blir lunken. Blandingen må ikke bli for varm.
Smelt smøret på lav temperatur og bland inn melken så den blir lunken. Blandingen må ikke bli for varm.
Visp inn eggene. Hell blandingen forsiktig over i det tørre litt etter litt.
Rasp skallet av appelsinen og klem ut saften oppi deigen helt til slutt. Bruk helst en økologisk appelsin da disse ikke er fulle av sprøytemidler eller har voks på skallet.
Hell deigen over i en papirkledd brødform på 2,5 liter eller en liten langpanne. Stekes på 180 grader i 45-50 minutter. Vær oppmerksom på at lavere kaker i lanpanne har noe kortere steketid. Denne kaken eser veldig ut under steking, så pass på å ikke fylle formen like full som på bildet.
Hell deigen over i en papirkledd brødform på 2,5 liter eller en liten langpanne. Stekes på 180 grader i 45-50 minutter. Vær oppmerksom på at lavere kaker i lanpanne har noe kortere steketid. Denne kaken eser veldig ut under steking, så pass på å ikke fylle formen like full som på bildet.
Sjekk om kaken er ferdig ved å stikke en spiss kniv i den. Kaken er ferdig når deigen ikke henger igjen på kniven.
Avkjøl kaken på rist mens du lager glasuren. Ha romtemperert smør, melis og vanilje i bakebollen. Visp sammen til glasuren blir hvit og porøs. Da kan du ha i melken. Bland det godt sammen til glasuren blir luftig og glatt.
Avkjøl kaken på rist mens du lager glasuren. Ha romtemperert smør, melis og vanilje i bakebollen. Visp sammen til glasuren blir hvit og porøs. Da kan du ha i melken. Bland det godt sammen til glasuren blir luftig og glatt.
La kaken avkjøles helt før du har på glasuren.
La kaken avkjøles helt før du har på glasuren.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?