Til hovedinnhold

Potetvafler

45 min
7 varer
366
Potetvafler

Potetvafler er perfekt som litt uformell førjulskos. Sukkeret er erstattet med moste mandelpoteter, og resultatet er små herlige munnfuller som høyner stemningen og trigger smaksløkene. 
Prøv å toppe vaflene med røkelaks og avokadokrem, rakfisk, eple og rødløk eller sylte med svisker og pepperrot. Andre gode alternativer er fiken, chevré og spekeskinke, rogn med løk og rømme, spekesild med rødbetsalat og tyttebær med revet brunost.

Ingredienser

5
porsjoner
  • 300 g mandelpotet, skrelt
  • 1 ss smør
  • 0.5 beger rømme, eller crème fraîche
  • 2 stk egg
  • 100 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1.5 dl melk
  • smør

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 300 g mandelpotet, skrelt
  • 1 ss smør
  • 0.5 beger rømme, eller crème fraîche
  • 2 stk egg
  • 100 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1.5 dl melk
  • smør
Kok eller trekk potetene i usaltet vann til de er møre. Hell av vannet, damp potetene tørre og mos dem. Ha potetmosen over i en bolle.
Rør inn smør, rømme, egg, mel og bakepulver. Spe røren med litt melk til du får en tykk "vaffelrøre".
Smak røren til med salt og pepper - og eventuelt litt revet muskatnøtt.
Stek tykke og gylne potetvafler i et godt smurt vaffeljern.
woman cooking

Bon appetit!

Kok eller trekk potetene i usaltet vann til de er møre. Hell av vannet, damp potetene tørre og mos dem. Ha potetmosen over i en bolle.
Rør inn smør, rømme, egg, mel og bakepulver. Spe røren med litt melk til du får en tykk "vaffelrøre".
Smak røren til med salt og pepper - og eventuelt litt revet muskatnøtt.
Stek tykke og gylne potetvafler i et godt smurt vaffeljern.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?