Til hovedinnhold

Bananmuffins

45 min
11 varer
593
Bananmuffins

Disse muffinsene har sprø topping og er myke inni. Server gjerne bananmuffins som en del av søndagsfrokosten.

Oppskrift er hentet fra Ida Gran-Jansens kokebok «Fristelser» (Gyldendal).

Ingredienser

4
porsjoner
  • 2 stykker egg
  • 150 g sukker
  • 50 g brunt sukker
  • 2 stykker banan, most
  • 1 dl olje, nøytral
  • 250 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 0.5 ts salt
  • 1 ts kanel

Topping

  • 75 g brunt sukker
  • 2 ss hvetemel
  • 0.5 ts kanel
  • 1 ss smør, mykt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 stykker egg
  • 150 g sukker
  • 50 g brunt sukker
  • 2 stykker banan, most
  • 1 dl olje, nøytral
  • 250 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 0.5 ts salt
  • 1 ts kanel

Topping

  • 75 g brunt sukker
  • 2 ss hvetemel
  • 0.5 ts kanel
  • 1 ss smør, mykt
Forvarm ovnen til 180 °C.
Miks egg, sukker, brunt sukker, moste bananer og olje i en kjøkkenmaskin.
I en annen bolle blander du sammen hvetemel, bakepulver, natron, salt og kanel. Tilsett melblandingen i bananblandingen og miks alt fort sammen.
Lag topping: Bland sammen brunt sukker, mel og kanel. Bruk en gaffel til å røre inn smøret.
Fyll hver muffinsform 3/4 full. Fordel toppingen over.
Stekes i 18–20 minutter.
woman cooking

Bon appetit!

Forvarm ovnen til 180 °C.
Miks egg, sukker, brunt sukker, moste bananer og olje i en kjøkkenmaskin.
I en annen bolle blander du sammen hvetemel, bakepulver, natron, salt og kanel. Tilsett melblandingen i bananblandingen og miks alt fort sammen.
Lag topping: Bland sammen brunt sukker, mel og kanel. Bruk en gaffel til å røre inn smøret.
Fyll hver muffinsform 3/4 full. Fordel toppingen over.
Stekes i 18–20 minutter.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?