Til hovedinnhold

Julens ostekake med appelsin, hvit sjokolade og pepperkaker

9 h
10 varer
1.2k
Juleostekake med appelsin, hvit sjokolade og pepperkaker

Juleostekake med appelsin, hvit sjokolade og pepperkakebunn er en fantastisk vri på den klassiske ostekaken.

– Jeg baker ikke tradisjonelle julekaker eller syv slag til jul, men jeg vil gi dere min versjon av julens ostekake, fordi ostekake er den desidert mest populære kaken hjemme hos oss, sier bakeblogger Siv Romsdal.
For å lage en juleversjon av den gode gamle ostekaken tar du altså pepperkaker i bunnen, hvit sjokolade og appelsin i ostefyllet, og vips - du har en juleostekake som smaker veldig godt og litt «julete».
– Du behøver ikke å gå til innkjøp av alskens dekorasjoner eller strøssel for å gjøre en ellers hverdagslig kake om til en fantastisk vakker julekake. På denne kaken har jeg drysset over kokosmasse, slik at den får en fin «nedsnødd» effekt, i tillegg til at jeg har pyntet den med friske rips, litt granbar og søte små kongler som jeg har hentet fra skogen, tipser hun.
Om du vil pynte juleostekaken dine med granbar og kongler må du skylle disse godt i varmt vann før de legges på kaken, det er ikke veldig sjarmerende med småkryp kravlende rundt på kakebordet. Når de er godt skyllet av kan de legges på kjøkkenpapir eller lignende for å tørke. De ikke spiselige elementene tas selvsagt bort når det skjæres serveringsstykker av kaken.
Juleostekaken bør stå over natten i kjøleskapet for å stivne helt.

Ingredienser

6
porsjoner

Bunn

  • 50 g havrekjeks
  • 200 g pepperkaker
  • 80 g smør, smeltet

Ostefyll

  • 1 dl appelsinjuice, ferskpresset
  • 2 ss appelsinskall, finrevet
  • 400 g Philadelphiaost
  • 70 g sukker
  • 2 dl fløte
  • 5 plate(r) gelatin
  • 150 g hvit sjokolade

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Bunn

  • 50 g havrekjeks
  • 200 g pepperkaker
  • 80 g smør, smeltet

Ostefyll

  • 1 dl appelsinjuice, ferskpresset
  • 2 ss appelsinskall, finrevet
  • 400 g Philadelphiaost
  • 70 g sukker
  • 2 dl fløte
  • 5 plate(r) gelatin
  • 150 g hvit sjokolade

Pepperkakebunn

Knus kjeks og pepperkaker til fine smuler i en kjøkkenmaskin med knivblad. Om du ikke har dette kan du legge kjeksen og pepperkakene i en brødpose, knyte sammen og hamre løs på posen med en kjevle eller lignende.
Bland smulene godt med det smeltende smøret. Hell smuleblandingen i en springform på cirka 20 cm. Fordel smulene jevnt over bunnen og bruk fingrene eller en skje til å trykke bunnen lett sammen slik at den blir fast og fin. Sett formen i kjøleskapet mens du lager ostefyllet.

Fyll til juleostekake

Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i cirka 5 minutter. Smelt hvit sjokolade over vannbad på medium varme.
Bland sukkeret med det revne appelsinskallet, bruk fingrene til å gni skallet godt inn i sukkeret. Varm opp appelsinsaften i en liten kjele til den når kokepunktet. Trekk kjelen fra plata, klem vannet ut av gelatinplatene og tilsett dem i den varme saften.
Visp philadelphiaosten og sukkeret sammen i en kjøkkenmaskin - du kan også gjøre dette for hånd, tilsett gelatinblandingen og smeltet hvit sjokolade. Bland godt.
Pisk fløten til krem og vend den forsiktig inn i osteblandingen. Sett kaken i kjøleskapet over natten slik at den stivner helt.
Når juleostekaken er ferdig dekoreres den for eksempel med friske bær og det du ellers måtte ha for hånden som passer som pynt.
Når juleostekaken er ferdig dekoreres den for eksempel med friske bær og det du ellers måtte ha for hånden som passer som pynt.
woman cooking

Bon appetit!

Pepperkakebunn

Knus kjeks og pepperkaker til fine smuler i en kjøkkenmaskin med knivblad. Om du ikke har dette kan du legge kjeksen og pepperkakene i en brødpose, knyte sammen og hamre løs på posen med en kjevle eller lignende.
Bland smulene godt med det smeltende smøret. Hell smuleblandingen i en springform på cirka 20 cm. Fordel smulene jevnt over bunnen og bruk fingrene eller en skje til å trykke bunnen lett sammen slik at den blir fast og fin. Sett formen i kjøleskapet mens du lager ostefyllet.

Fyll til juleostekake

Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i cirka 5 minutter. Smelt hvit sjokolade over vannbad på medium varme.
Bland sukkeret med det revne appelsinskallet, bruk fingrene til å gni skallet godt inn i sukkeret. Varm opp appelsinsaften i en liten kjele til den når kokepunktet. Trekk kjelen fra plata, klem vannet ut av gelatinplatene og tilsett dem i den varme saften.
Visp philadelphiaosten og sukkeret sammen i en kjøkkenmaskin - du kan også gjøre dette for hånd, tilsett gelatinblandingen og smeltet hvit sjokolade. Bland godt.
Pisk fløten til krem og vend den forsiktig inn i osteblandingen. Sett kaken i kjøleskapet over natten slik at den stivner helt.
Når juleostekaken er ferdig dekoreres den for eksempel med friske bær og det du ellers måtte ha for hånden som passer som pynt.
Når juleostekaken er ferdig dekoreres den for eksempel med friske bær og det du ellers måtte ha for hånden som passer som pynt.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?