Til hovedinnhold

«Daim»-sjokolade med karamellknekk

2 h 30 min
3 varer
736
«Daim»-sjokolade med karamellknekk

Knasende sprø karamellknekk med et søtt sjokoladetrekk på toppen. Det ser rustikt og lekkert ut når den brekkes opp i biter før servering.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 250 g sukker
  • 250 g smør, i små biter
  • 150 g sjokolade, enten mørk eller lys

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 250 g sukker
  • 250 g smør, i små biter
  • 150 g sjokolade, enten mørk eller lys
Kle en liten langpanne 20 x 30 cm med bakepapir. Smelt sukkeret til gyllen karamell i en stekepanne. Rør inn smøret og kok alt raskt under omrøring til alt er godt blandet til en homogen masse. Hell karamellmassen over i langpannen.
Hakk sjokoladen og dryss den jevnt over karamellen når karamellen har blitt litt avkjølt. Stryk sjokoladen (som smelter på karamellen) jevnt utover. Oppbevar «daimen» kjølig og knekk den i biter ved servering.
woman cooking

Bon appetit!

Kle en liten langpanne 20 x 30 cm med bakepapir. Smelt sukkeret til gyllen karamell i en stekepanne. Rør inn smøret og kok alt raskt under omrøring til alt er godt blandet til en homogen masse. Hell karamellmassen over i langpannen.
Hakk sjokoladen og dryss den jevnt over karamellen når karamellen har blitt litt avkjølt. Stryk sjokoladen (som smelter på karamellen) jevnt utover. Oppbevar «daimen» kjølig og knekk den i biter ved servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?