Til hovedinnhold

Rødbete- og sjokoladekake

1 h 30 min
11 varer
180
Rødbete- og sjokoladekake

Rødbete- og sjokoladekake høres kanskje ut som en sprø kombo, men dette er en morsom og god kombinasjon som gir kaken en litt jordlig smak og en fantastisk farge. Prøv denne gode rødbete- og sjokoladekaken.

Bruk en rund kakeform på ca. 22 cm i diameter. 

Ingredienser

8
porsjoner
  • 250 g rødbeter, ferske, helst små
  • 200 g mørk sjokolade
  • 200 g smør
  • 3 stykker egg, store
  • 200 g sukker
  • 200 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker, (eller vaniljeekstrakt)

Ostekrem

  • 100 g smør, romtemperert
  • 150 g kremost, naturell
  • 300 g melis
  • 2 ss sitronsaft

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 250 g rødbeter, ferske, helst små
  • 200 g mørk sjokolade
  • 200 g smør
  • 3 stykker egg, store
  • 200 g sukker
  • 200 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker, (eller vaniljeekstrakt)

Ostekrem

  • 100 g smør, romtemperert
  • 150 g kremost, naturell
  • 300 g melis
  • 2 ss sitronsaft
Kle formen med bakepapir, og varm ovnen til 180 grader.
Skrell rødbetene og riv dem fint på et rivjern. Bruk den fineste siden på rivjernet.
Hakk sjokoladen. Smelt smøret i en kasserolle, trekk kasserollen til side og rør inn sjokoladen.
Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt sammen mel, bakepulver og vaniljesukker. Bruker du vaniljeekstrakt kan du blande den in i eggedosisen.
Rør først sjokoladeblandingen og så det siktede melet inn i eggedosisen
Rør til slutt inn finrevet rødbet og hell røren over i kakeformen. Stek kaken midt i ovnene i ca. 45-50 minutter. Sjekk med en kakepinne.
La kaken stå noen minutter i formen før du løfter den over på en kakerist. Kaken kan serveres lun med et melisdryss eller avkjøles og dekkes med ostekrem.
Visp smør og kremost sammen til en glatt krem. Rør inn melis og sitronsaft.
Del kaken i to eller tre lag. Bre et tynt lag krem mellom lagene og dekk hele kaken med resten av kremen.
woman cooking

Bon appetit!

Kle formen med bakepapir, og varm ovnen til 180 grader.
Skrell rødbetene og riv dem fint på et rivjern. Bruk den fineste siden på rivjernet.
Hakk sjokoladen. Smelt smøret i en kasserolle, trekk kasserollen til side og rør inn sjokoladen.
Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt sammen mel, bakepulver og vaniljesukker. Bruker du vaniljeekstrakt kan du blande den in i eggedosisen.
Rør først sjokoladeblandingen og så det siktede melet inn i eggedosisen
Rør til slutt inn finrevet rødbet og hell røren over i kakeformen. Stek kaken midt i ovnene i ca. 45-50 minutter. Sjekk med en kakepinne.
La kaken stå noen minutter i formen før du løfter den over på en kakerist. Kaken kan serveres lun med et melisdryss eller avkjøles og dekkes med ostekrem.
Visp smør og kremost sammen til en glatt krem. Rør inn melis og sitronsaft.
Del kaken i to eller tre lag. Bre et tynt lag krem mellom lagene og dekk hele kaken med resten av kremen.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?