Til hovedinnhold

Grillet hummer

30 min
7 varer
127
Grillet hummer

Kan serveres som forrett eller hovedrett. Som forrett er det nok med en halv hummer til hver.
NB: Det er i dag forbudt å koke dyr levende, men det er gjort unntak fra dette forbudet for krepsedyr, for eksempel reker. Hummer skal derimot ikke avlives med levendekoking, men avlives/bedøves før koking, ifølge Mattilsynet.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 4 stk hummer, levende norsk ca 650 g
  • 250 g smør
  • 3 fedd hvitløk
  • 0.5 stk sitron, revet skall og saft
  • 2 ss estragon, hakkede friske blader
  • grovbrød, godt brød
  • bladsalat, frisk salat

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 4 stk hummer, levende norsk ca 650 g
  • 250 g smør
  • 3 fedd hvitløk
  • 0.5 stk sitron, revet skall og saft
  • 2 ss estragon, hakkede friske blader
  • grovbrød, godt brød
  • bladsalat, frisk salat
Bland smør, hvitløk, sitronsaft, skall og estragon.
Kok hummeren i godt saltet vann i 2 minutter. Avkjøl i isvann og oppbevar dem i kjøleskap frem til videre bruk.
Del hummeren i to på langs. Fjern paven og tarmstrengen. Knekk klørne i hvert ledd. Krydre hummerkjøttet med salt og pepper. Fordel smøret over de halve hummerne.
Stek de over grill, i en grillpanne eller jernpanne på middels høy varme med skallet ned hele tiden. Grilles / stekes til kjøttet ikke lenger er "glassaktig", ca. 15 minutter. (De siste minuttene kan hummeren få under grill i ovn.)
Nytes med andakt og følelse, og godt brød som suger opp hver dråpe av den nydelige kraften.
woman cooking

Bon appetit!

Bland smør, hvitløk, sitronsaft, skall og estragon.
Kok hummeren i godt saltet vann i 2 minutter. Avkjøl i isvann og oppbevar dem i kjøleskap frem til videre bruk.
Del hummeren i to på langs. Fjern paven og tarmstrengen. Knekk klørne i hvert ledd. Krydre hummerkjøttet med salt og pepper. Fordel smøret over de halve hummerne.
Stek de over grill, i en grillpanne eller jernpanne på middels høy varme med skallet ned hele tiden. Grilles / stekes til kjøttet ikke lenger er "glassaktig", ca. 15 minutter. (De siste minuttene kan hummeren få under grill i ovn.)
Nytes med andakt og følelse, og godt brød som suger opp hver dråpe av den nydelige kraften.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?