Til hovedinnhold

Søtpotetgrateng med marshmallows

1 h
9 varer
108
Søtpotetgrateng med marshmallows

Søtpotetgrateng med marshmallows høres kanskje spesielt ut til middagsmaten, men kombinert med søtpotet blir dette et utrolig godt tilbehør til for eksempel kalkun eller kylling. Denne gratengen serveres vanligvis til Thanksgiving i USA. Prøv og bli hektet!

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 kg søtpotet
  • 2 ss brunt sukker
  • 0.5 stk appelsin, saften fra
  • 0.5 ts kanel
  • 0.5 ts malt ingefær
  • 2 ss smør
  • 0.5 ts salt, smakes til
  • 1 håndfull Minimarshmallows, eller vanlige, klippet i mindre biter

Pekansmuler

  • 3 ss smør
  • 3 ss mel
  • 3 ss brunt sukker
  • 1 ts kanel
  • 1 ts malt ingefær

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 kg søtpotet
  • 2 ss brunt sukker
  • 0.5 stk appelsin, saften fra
  • 0.5 ts kanel
  • 0.5 ts malt ingefær
  • 2 ss smør
  • 0.5 ts salt, smakes til
  • 1 håndfull Minimarshmallows, eller vanlige, klippet i mindre biter

Pekansmuler

  • 3 ss smør
  • 3 ss mel
  • 3 ss brunt sukker
  • 1 ts kanel
  • 1 ts malt ingefær
Skrell søtpotetene og skjær dem i jevne biter (ca. 2x2 cm).
Bland søtpotetene sammen med sukker, appelsinsaft, kanel, ingefær og salt i en passende ildfast form.
Del smøret i små biter og fordel bitene utover søtpotetene.
Dekk formen med aluminiumsfolie og bak søtpotetene ved 200 grader i ca 30 minutter, eller til søtpotetene er knapt møre.
Smuldre sammen alle ingrediensene til pekansmulene.
Fjern folien på søtpotetene og dryss over smuledeig og marshmallows.
Stek videre i ovn i ca. 25 minutter til pekansmulene er gylne og sprø.
woman cooking

Bon appetit!

Skrell søtpotetene og skjær dem i jevne biter (ca. 2x2 cm).
Bland søtpotetene sammen med sukker, appelsinsaft, kanel, ingefær og salt i en passende ildfast form.
Del smøret i små biter og fordel bitene utover søtpotetene.
Dekk formen med aluminiumsfolie og bak søtpotetene ved 200 grader i ca 30 minutter, eller til søtpotetene er knapt møre.
Smuldre sammen alle ingrediensene til pekansmulene.
Fjern folien på søtpotetene og dryss over smuledeig og marshmallows.
Stek videre i ovn i ca. 25 minutter til pekansmulene er gylne og sprø.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?