Til hovedinnhold

Pepperkakemuffins

1 h
14 varer
618
Pepperkakemuffins med ostekrem og deilige krydre

Pepperkakemuffins er en saftig og spennende vri på julekosen som virkelig anbefales å prøve. Konditor Elin Vatnar Nilsen skriver dette om oppskriften:

I disse førjulstider bugner det av røde pepperkakebokser over alt: I butikker, på sammenkomster, i foreninger og lag. Jeg må innrømme jeg blir litt lei. Derfor har jeg laget noen muffins som har samme julete smak. For et litt annerledes tygg har jeg tilsatt litt knuste pepperkaker.
Ikke bare smaker disse som pepperkaker, de piffer opp julestemningen i enhver sammenkomst et par hakk, minst. Personlig liker jeg pepperkakemuffins best uten ostekrem på toppen, men det er en smakssak. Pynten på toppen er små pepperkaker jeg har stekt og pyntet med melisglasur. Deretter har jeg dyppet dem i strøssel.

Ingredienser

8
porsjoner
  • 100 g smør
  • 70 g sukker
  • 70 g brunt sukker
  • 2 stk egg
  • 1 dl melk
  • 150 g hvetemel
  • 1.5 ts bakepulver
  • 1 ts kanel
  • 0.25 ts kardemomme
  • 0.25 ts malt nellik
  • 15 g pepperkaker, grovknuste

Til pynt

  • pepperkaker

Ostekrem

  • 125 g kremost naturell
  • 50 g smør, mykt
  • 75 g melis
  • 1 ss sitronsaft

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 100 g smør
  • 70 g sukker
  • 70 g brunt sukker
  • 2 stk egg
  • 1 dl melk
  • 150 g hvetemel
  • 1.5 ts bakepulver
  • 1 ts kanel
  • 0.25 ts kardemomme
  • 0.25 ts malt nellik
  • 15 g pepperkaker, grovknuste

Til pynt

  • pepperkaker

Ostekrem

  • 125 g kremost naturell
  • 50 g smør, mykt
  • 75 g melis
  • 1 ss sitronsaft
Rør smør og sukker lyst og luftig. Bruk helst romtemperert smør/ margarin. Rør inn ett og ett egg.
Sikt inn hvetemel, bakepulver og krydder og bland sammen så det blir en jevn masse. Rør inn melken og de knuste pepperkakene til slutt. Settes midt i oven på ca. 180 grader ca.25 -35 minutter.

Glasur

Kjør romtemperert smør og melis til det har en luftig konsistens. Tilsett romtemperert ost og sitron. Rør til du har en jevn og fin glasur, og dekorer muffinsene med den.
woman cooking

Bon appetit!

Rør smør og sukker lyst og luftig. Bruk helst romtemperert smør/ margarin. Rør inn ett og ett egg.
Sikt inn hvetemel, bakepulver og krydder og bland sammen så det blir en jevn masse. Rør inn melken og de knuste pepperkakene til slutt. Settes midt i oven på ca. 180 grader ca.25 -35 minutter.

Glasur

Kjør romtemperert smør og melis til det har en luftig konsistens. Tilsett romtemperert ost og sitron. Rør til du har en jevn og fin glasur, og dekorer muffinsene med den.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?