Til hovedinnhold

Mats Møller Dæhlis favorittpasta

15 min
13 varer
7.5k
Mats Møller Dæhlis favorittpasta
Mette Møller

Dette er Mats Møller Dæhlis favorittpasta dagen før kamp! På reise spises det også som regel pasta og kylling før kamper, men da varierer smaken litt fra hotell til hotell. Får han spise kampmat hjemme, er det imidlertid denne varianten med kylling og chorizo som er favoritten, skriver kokebokforfatter Mette Møller om oppskriften i boken «Fotballmat».

Server gjerne pastaretten med en grønn salat til. Du kan godt bruke en halv purre i stedet for løk og smak til retten med forskjellige urter. Både timian og estragon er spennende sammen med kylling.

Oppskrift fra boken «Fotballmat» av Mette Møller.

Ingredienser

2
porsjoner
  • penne, grov og fin
  • 300 g kyllingfilet, i skiver
  • 1 stk brokkoli, delt i buketter
  • 80 g chorizopølse
  • 1 stk løk
  • olje, til steking
  • 1 dl vann
  • 2 dl fløte
  • 0.5 ts cayennepepper
  • pepper
  • maldonsalt, kan sløyfes
  • bladpersille, hakket
  • parmesan

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • penne, grov og fin
  • 300 g kyllingfilet, i skiver
  • 1 stk brokkoli, delt i buketter
  • 80 g chorizopølse
  • 1 stk løk
  • olje, til steking
  • 1 dl vann
  • 2 dl fløte
  • 0.5 ts cayennepepper
  • pepper
  • maldonsalt, kan sløyfes
  • bladpersille, hakket
  • parmesan
Kok ønsket mengde pasta etter anvisningen på pakken.
Skjær kyllingfileten i skiver og del opp brokkolien i buketter. Skjær chorizoen i skiver eller biter og grovhakk løken.
Ha litt olje i pannen og stek chorizoen på middels varme i 2-3 minutter. Ta pølsebitene ut av pannen, men behold stekefettet. Det har masse god smak!
Legg kyllingskivene i pannen og stek videre på middels varme. Vend kyllingen godt i stekefettet og ha så i løken. Stek i 3-4 minutter mens du rører jevnlig.
Hell vann i pannen, og legg i brokkolien. La det surre i 2 minutter før du heller over fløte og strør på litt cayennepepper. Vend alt godt sammen, legg over et lokk og la koke i 1 minutt.
Ta av lokket og la det hele surre i et par minutter til sausen kjennes passe tykk. Smak til med svart pepper og eventuelt litt maldonsalt til slutt. Du trenger ikke mye salt, fordi det kommer mye saltsmak fra chorizoen.
Ha chorizo tilbake i pannen. Bland sammen pasta og saus, og server med litt hakket bladpersille og revet parmesan. Grønn salat smaker godt ved siden av.
woman cooking

Bon appetit!

Kok ønsket mengde pasta etter anvisningen på pakken.
Skjær kyllingfileten i skiver og del opp brokkolien i buketter. Skjær chorizoen i skiver eller biter og grovhakk løken.
Ha litt olje i pannen og stek chorizoen på middels varme i 2-3 minutter. Ta pølsebitene ut av pannen, men behold stekefettet. Det har masse god smak!
Legg kyllingskivene i pannen og stek videre på middels varme. Vend kyllingen godt i stekefettet og ha så i løken. Stek i 3-4 minutter mens du rører jevnlig.
Hell vann i pannen, og legg i brokkolien. La det surre i 2 minutter før du heller over fløte og strør på litt cayennepepper. Vend alt godt sammen, legg over et lokk og la koke i 1 minutt.
Ta av lokket og la det hele surre i et par minutter til sausen kjennes passe tykk. Smak til med svart pepper og eventuelt litt maldonsalt til slutt. Du trenger ikke mye salt, fordi det kommer mye saltsmak fra chorizoen.
Ha chorizo tilbake i pannen. Bland sammen pasta og saus, og server med litt hakket bladpersille og revet parmesan. Grønn salat smaker godt ved siden av.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?