Til hovedinnhold

Gresskarpai med kanel og ingefær

2 h
11 varer
121
Gresskarpai med kanel og ingefær

Gresskarpai med kanel og inefær laget på mørdeig og toppet med pisket krem er perfekt til høstens innekos.

Her er det brukt små terteformer, men paien kan også lages som en stor pai på ca. 22 cm i diameter. Steketiden blir da forlenget med ca. 15 minutter.

Ingredienser

8
porsjoner

Mørdeig

  • 125 g smør, kaldt, i terninger
  • 250 g mel
  • 100 g melis
  • 1 stk egg, mellomstort

Gresskarfyll

  • 700 g gresskar, renset for skall og frø
  • 150 g sukker
  • 30 g smør, smeltet og avkjølt
  • 1 ts kanel
  • 0.25 ts malt nellik
  • 0.25 ts allehånde, malt
  • 0.25 ts ingefær, tørket
  • 2 stk egg, store
  • 1.5 dl fløte, eller matfløte

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Mørdeig

  • 125 g smør, kaldt, i terninger
  • 250 g mel
  • 100 g melis
  • 1 stk egg, mellomstort

Gresskarfyll

  • 700 g gresskar, renset for skall og frø
  • 150 g sukker
  • 30 g smør, smeltet og avkjølt
  • 1 ts kanel
  • 0.25 ts malt nellik
  • 0.25 ts allehånde, malt
  • 0.25 ts ingefær, tørket
  • 2 stk egg, store
  • 1.5 dl fløte, eller matfløte
Kjør smør, mel og melis i en hurtigmikser til smøret er finfordelt i melet.
Tilsett egg og kjør alt raskt sammen til en glatt og jevn deig. Deigen bør arbeides minst mulig for å unngå at den trekker seg sammen under steking.
Ta deigen ut av maskinen, samle den sammen til en rund leiv og pakk den godt inn i plastfilm. La mørdeigen få hvile i kjøleskapet i minst en time før bruk.
Kjevl deigen ut til en stor leiv og stikk eller skjær ut seks eller åtte sirkler, som er store nok til å kle terteformene.  
Prikk bunnene lett med en gaffel, dekk med bakepapir og fyll på med tørkede erter. Dette gjøres for at tertebunnene skal bevare formen under steking.
Forstek bunnene ved 180 grader i 15 - 20 minutter.
Skjær gresskarkjøttet i små biter og kok bitene helt møre i vann. Hell av kokevannet og kjør gresskarkjøttet til en fin pure i en hurtigmikser eller med en stavmikser.  
Ha gresskarpureen over i en bolle og visp inn sukker, krydder, smør, egg og fløte.
Fordel fyllet i de stekte tertebunnene og bak paiene i ovn ved 180 grader i ca. 30 minutter eller til fyllet har satt seg og er lett dissende.
Server paiene lune med pisket krem.
woman cooking

Bon appetit!

Kjør smør, mel og melis i en hurtigmikser til smøret er finfordelt i melet.
Tilsett egg og kjør alt raskt sammen til en glatt og jevn deig. Deigen bør arbeides minst mulig for å unngå at den trekker seg sammen under steking.
Ta deigen ut av maskinen, samle den sammen til en rund leiv og pakk den godt inn i plastfilm. La mørdeigen få hvile i kjøleskapet i minst en time før bruk.
Kjevl deigen ut til en stor leiv og stikk eller skjær ut seks eller åtte sirkler, som er store nok til å kle terteformene.  
Prikk bunnene lett med en gaffel, dekk med bakepapir og fyll på med tørkede erter. Dette gjøres for at tertebunnene skal bevare formen under steking.
Forstek bunnene ved 180 grader i 15 - 20 minutter.
Skjær gresskarkjøttet i små biter og kok bitene helt møre i vann. Hell av kokevannet og kjør gresskarkjøttet til en fin pure i en hurtigmikser eller med en stavmikser.  
Ha gresskarpureen over i en bolle og visp inn sukker, krydder, smør, egg og fløte.
Fordel fyllet i de stekte tertebunnene og bak paiene i ovn ved 180 grader i ca. 30 minutter eller til fyllet har satt seg og er lett dissende.
Server paiene lune med pisket krem.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?