Til hovedinnhold

Gresskarpai med bacon, løk og chèvre

1 h
13 varer
109
Gresskarpai med bacon, løk og chèvre

Gresskarpai med bacon, løk og chèvre er en litt annerledes variant av den søte gresskarpaien. Den er glimrende å servere når du venter mange gjester og har nydelige smaker som passer perfekt sammen.

Ingredienser

12
porsjoner
  • 600 g gresskar, renset for skall og frø
  • 4 fedd hvitløk
  • 2 kvaster rosmarin, frisk
  • olivenolje, til steking
  • salt
  • pepper, kvernet
  • 2 stykker løk
  • smør, til steking
  • 1.5 dl hvitvin, tørr, kan sløyfes
  • 3 plate(r) butterdeig, frossen, tines før bruk
  • 1 stk eggeplomme, til pensling
  • 150 g chevre
  • 100 g bacon

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 600 g gresskar, renset for skall og frø
  • 4 fedd hvitløk
  • 2 kvaster rosmarin, frisk
  • olivenolje, til steking
  • salt
  • pepper, kvernet
  • 2 stykker løk
  • smør, til steking
  • 1.5 dl hvitvin, tørr, kan sløyfes
  • 3 plate(r) butterdeig, frossen, tines før bruk
  • 1 stk eggeplomme, til pensling
  • 150 g chevre
  • 100 g bacon
Skjær gresskarkjøttet i tynne båter eller skiver og ha alt over på et stekebrett eller i en passende ildfast form.
Tilsett hvitløk i skiver og rosmarinblader. Hell over en god klunk olivenolje, krydre med salt og pepper og vend alt godt sammen. Bak gresskarbitene i ovn ved 180 grader til bitene begynner å bli møre.
Skrell og skjær løken i tynne skiver. Stek løken myk og gyllen i smør i en stekepanne.
Hell over hvitvinen og la det koke til væsken har fordampet. Har du ikke hvitvin, så hopper du bare over det punktet eller smaker løken til med et par dråper sherryeddik hvis du har det. Krydre løken med salt og pepper.
Legg butterdeigsplatene oppå hverandre. Kjevl ut butterdeigen til en stor og tynn leiv. Formen er ikke så viktig. Løft leiven over på et stekebrett med bakepapir.
Fordel løken utover butterdeigen men spar en 2 cm kant rundt hele leiven og pensle den kanten med eggeplomme. Fordel gresskarbitene utover løken. Få med hvitløk og rosmarin. Smuldre chevren over der igjen.
Bak terten ved 200 grader i ca. 20 minutter. Topp den ferdigstekte terten med sprøstekt bacon før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær gresskarkjøttet i tynne båter eller skiver og ha alt over på et stekebrett eller i en passende ildfast form.
Tilsett hvitløk i skiver og rosmarinblader. Hell over en god klunk olivenolje, krydre med salt og pepper og vend alt godt sammen. Bak gresskarbitene i ovn ved 180 grader til bitene begynner å bli møre.
Skrell og skjær løken i tynne skiver. Stek løken myk og gyllen i smør i en stekepanne.
Hell over hvitvinen og la det koke til væsken har fordampet. Har du ikke hvitvin, så hopper du bare over det punktet eller smaker løken til med et par dråper sherryeddik hvis du har det. Krydre løken med salt og pepper.
Legg butterdeigsplatene oppå hverandre. Kjevl ut butterdeigen til en stor og tynn leiv. Formen er ikke så viktig. Løft leiven over på et stekebrett med bakepapir.
Fordel løken utover butterdeigen men spar en 2 cm kant rundt hele leiven og pensle den kanten med eggeplomme. Fordel gresskarbitene utover løken. Få med hvitløk og rosmarin. Smuldre chevren over der igjen.
Bak terten ved 200 grader i ca. 20 minutter. Topp den ferdigstekte terten med sprøstekt bacon før servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?