Til hovedinnhold

Viltgryte med elg

45 min
14 varer
751
Viltgryte med elg

Viltgryte smaker alltid godt, og særlig hvis den består av mørt elgkjøtt og en fantastisk rødvinssaus. Sopp og løk tilfører en rund og god smak. En mettende og god gryte.
Server den gjerne med hurtigsyltede beter. Oppskriften finner du her.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 600 g elg, mørt
  • 300 g aromasopp, eller annen sopp
  • 350 g delikatesseløk, små
  • 2 kvast timian, kan sløyfes
  • salt
  • pepper
  • smør, og olje til steking
  • 0.5 dl persille, hakket

Til servering

  • poteter, kokte eller råstekte

Rødvinssaus

  • 2 ss sjalottløk, finhakket
  • 3 dl rødvin
  • 5 dl oksekraft, eller viltkraft, god og innkokt/redusert
  • 2 ss ripsgelé
  • 3 ss meierismør

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 600 g elg, mørt
  • 300 g aromasopp, eller annen sopp
  • 350 g delikatesseløk, små
  • 2 kvast timian, kan sløyfes
  • salt
  • pepper
  • smør, og olje til steking
  • 0.5 dl persille, hakket

Til servering

  • poteter, kokte eller råstekte

Rødvinssaus

  • 2 ss sjalottløk, finhakket
  • 3 dl rødvin
  • 5 dl oksekraft, eller viltkraft, god og innkokt/redusert
  • 2 ss ripsgelé
  • 3 ss meierismør
Ha rødvin og sjalottløk i en kasserolle. La det koke inn til ca. 1/3 mengde (i underkant av 1 dl). Tilsett kraft og la det koke videre i 10 minutter. Visp inn ripsgele og smør. Smak sausen til med salt og kvernet pepper. (Hvis sausen virker tynn kan du jevne den med en teskje maisenna rørt ut i litt kaldt vann.)
Skjær kjøttet i strimler og krydre kjøttet med salt og kvernet pepper. Rens og del løken i to. Del soppen i fire.  Stek løken over middels varme til den blir myk. Legg løken til side så lenge og stek soppen i litt smør over høy varme, krydre lett med salt og pepper. Legg soppen sammen med løken og varm opp pannen på nytt.
Stek kjøttet over høy varme i en blanding av smør og litt olje(stek helst i to omganger), la et par timiankvaster få være med i pannen. Kjøttet skal få en god stekeskorpe på alle sider, men skal fortsatt være rosa i midten.
Bland til slutt sammen kjøtt, løk, sopp og varm saus. Serveres straks med et persilledryss, hurtigsyltede beter og poteter etter ønske.
woman cooking

Bon appetit!

Ha rødvin og sjalottløk i en kasserolle. La det koke inn til ca. 1/3 mengde (i underkant av 1 dl). Tilsett kraft og la det koke videre i 10 minutter. Visp inn ripsgele og smør. Smak sausen til med salt og kvernet pepper. (Hvis sausen virker tynn kan du jevne den med en teskje maisenna rørt ut i litt kaldt vann.)
Skjær kjøttet i strimler og krydre kjøttet med salt og kvernet pepper. Rens og del løken i to. Del soppen i fire.  Stek løken over middels varme til den blir myk. Legg løken til side så lenge og stek soppen i litt smør over høy varme, krydre lett med salt og pepper. Legg soppen sammen med løken og varm opp pannen på nytt.
Stek kjøttet over høy varme i en blanding av smør og litt olje(stek helst i to omganger), la et par timiankvaster få være med i pannen. Kjøttet skal få en god stekeskorpe på alle sider, men skal fortsatt være rosa i midten.
Bland til slutt sammen kjøtt, løk, sopp og varm saus. Serveres straks med et persilledryss, hurtigsyltede beter og poteter etter ønske.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?