Til hovedinnhold

Elgburger med bacon og tyttebærdressing

45 min
15 varer
258
Elgburger med bacon og tyttebærdressing

Elgburger med bacon og tyttebærdressing er en herlig og vill vri på den klassiske hamburgeren. Saftig og supergod burger med biter av bacon og en frisk tyttebærdressing er perfekt på friske høstkvelder.

Ingredienser

4
porsjoner

Burger

  • 200 g bacon
  • 500 g elgkjøttdeig, eller elgkjøtt, kvernet
  • 2 ss dijonsennep, eller annen sterk sennep
  • 1 stk egg
  • 2 stykker eggeplomme
  • 1 ss timian, hakket, frisk
  • 1 ts salt
  • pepper, kvernet
  • 0.5 dl fløte
  • 2 stykker løk, mellomstore
  • smør, til steking
  • 1 klype sukker
  • 4 stk hamburgerbrød, gjerne hjemmelaget

Tyttebærdressing

  • 1 dl rørte tyttebær
  • 2 dl rømme, evt. crème fraîche

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Burger

  • 200 g bacon
  • 500 g elgkjøttdeig, eller elgkjøtt, kvernet
  • 2 ss dijonsennep, eller annen sterk sennep
  • 1 stk egg
  • 2 stykker eggeplomme
  • 1 ss timian, hakket, frisk
  • 1 ts salt
  • pepper, kvernet
  • 0.5 dl fløte
  • 2 stykker løk, mellomstore
  • smør, til steking
  • 1 klype sukker
  • 4 stk hamburgerbrød, gjerne hjemmelaget

Tyttebærdressing

  • 1 dl rørte tyttebær
  • 2 dl rømme, evt. crème fraîche
Skjær halvparten av baconet i små biter. Jo mindre jo bedre.
Bland det sammen med elgkjøtt, dijonsennep, egg, eggeplommer, timian, salt og godt med kvernet pepper. Kna alt godt sammen og bland til slutt inn fløten.
Ha litt olje på hendene og form deigen til fire burgere. Stek burgerne i en stor, varm stekepanne med en god klatt smør. La burgerne få en skikkelig stekeskorpe før du snur og steker dem ferdige på den andre siden.
Rens og skjær løken i skiver. Stek løken bløt og gyllen i smør og dryss over en klype sukker for ekstra karamellisering.
Sprøstek resten av baconet.
Rør sammen tyttebær og rømme til dressingen og smak til med salt og pepper.
Bygg burgere med tyttebærdressing, burger, løk og sprøstekt bacon!
woman cooking

Bon appetit!

Skjær halvparten av baconet i små biter. Jo mindre jo bedre.
Bland det sammen med elgkjøtt, dijonsennep, egg, eggeplommer, timian, salt og godt med kvernet pepper. Kna alt godt sammen og bland til slutt inn fløten.
Ha litt olje på hendene og form deigen til fire burgere. Stek burgerne i en stor, varm stekepanne med en god klatt smør. La burgerne få en skikkelig stekeskorpe før du snur og steker dem ferdige på den andre siden.
Rens og skjær løken i skiver. Stek løken bløt og gyllen i smør og dryss over en klype sukker for ekstra karamellisering.
Sprøstek resten av baconet.
Rør sammen tyttebær og rømme til dressingen og smak til med salt og pepper.
Bygg burgere med tyttebærdressing, burger, løk og sprøstekt bacon!
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?