Til hovedinnhold

Gresskarkake

1 h
16 varer
338
Gresskarkake i langpanne
Elin Vatnar Nilsen

Ta en klassisk gulrotkake og bytt ut omtrent halvparten av gulrotmengden med revet gresskar: Vips så har du en ny halloween-slager, gresskarkake!

Gresskarkaken blir best med gresskar egnet for matlaging, som flaske-, muskat- eller greygresskar.

Kaken inneholder mye fuktighet og er nærmest en røre og passer derfor best å steke i en langpanne fremfor i en springform. Synes du kaken blir for tynn i stor langpanne kan du dele kaken i to og legge et lag krem imellom. En litt mindre type langpanne (26x36 centimeter) går også an å bruke. Kaken må da steke litt lenger. 

Ingredienser

8
porsjoner
  • 350 g hvetemel
  • 3 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 2 dl demerarasukker
  • 2 dl sukker
  • 2 ts kanel
  • 4 stk egg
  • 2.5 dl olje, nøytral, eksempel raps
  • 220 g gulrot, finraspet
  • 200 g gresskar, finraspet
  • pekannøtter

Ostekrem

  • 250 g kremost, nøytral
  • 100 g smør
  • 150 g melis
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 ss sitronsaft

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 350 g hvetemel
  • 3 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 2 dl demerarasukker
  • 2 dl sukker
  • 2 ts kanel
  • 4 stk egg
  • 2.5 dl olje, nøytral, eksempel raps
  • 220 g gulrot, finraspet
  • 200 g gresskar, finraspet
  • pekannøtter

Ostekrem

  • 250 g kremost, nøytral
  • 100 g smør
  • 150 g melis
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 ss sitronsaft
Rør sammen egg, olje og sukker. Sikt inn halvparten av det tørre.
Tilsett revet gulrot og gresskar.
Sikt inn resten av det tørre og rør til du har en klumpfri røre.
Helle røren i en langpanne og stek på cirka 180 grader på nederste rille. Bruk gjerne varmluft. Kaken trenger 30–45 minutter. Bruk en bakepinne for å teste om den er ferdig. Henger det deigrester igjen på pinnen er den ikke ferdig.
Ostekrem: Kjør romtemperert smør og melis til det har en luftig konsistens. Tilsett romtemperert ost, sitron og vanilje. Rør til du har en jevn og fin glasur.
Ostekrem: Kjør romtemperert smør og melis til det har en luftig konsistens. Tilsett romtemperert ost, sitron og vanilje. Rør til du har en jevn og fin glasur.
Avkjøl kaken godt før du smører på kremen på toppen. Pynt med pekannøtter.
woman cooking

Bon appetit!

Rør sammen egg, olje og sukker. Sikt inn halvparten av det tørre.
Tilsett revet gulrot og gresskar.
Sikt inn resten av det tørre og rør til du har en klumpfri røre.
Helle røren i en langpanne og stek på cirka 180 grader på nederste rille. Bruk gjerne varmluft. Kaken trenger 30–45 minutter. Bruk en bakepinne for å teste om den er ferdig. Henger det deigrester igjen på pinnen er den ikke ferdig.
Ostekrem: Kjør romtemperert smør og melis til det har en luftig konsistens. Tilsett romtemperert ost, sitron og vanilje. Rør til du har en jevn og fin glasur.
Ostekrem: Kjør romtemperert smør og melis til det har en luftig konsistens. Tilsett romtemperert ost, sitron og vanilje. Rør til du har en jevn og fin glasur.
Avkjøl kaken godt før du smører på kremen på toppen. Pynt med pekannøtter.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?