Til hovedinnhold

Elgsodd med gnocchi

2 h
12 varer
65
Elgsodd med gnocchi

I denne elgsodden kombineres fantastiske resurser fra norsk natur med italienske melboller. Kok sodd av elgkjøttet, og bruk gjerne blandet elgkjøtt som trenger litt koketid. Da får du en smakfull viltkraft. Ha gnocchi i sodden.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1.5 kg elg, blandet elgkjøtt med bein
  • 1 stk løk, stor
  • 1 ss salt
  • 1 stk ingefær, tørket
  • 2 l vann, som dekker kjøttet
  • 4 stykker gulrot, store
  • 1 ss persille, finhakket

Gnocchi

  • 500 g poteter, melne
  • 2.5 dl hvetemel
  • 1 stk egg
  • 0.5 ts salt
  • 0.5 ts muskatnøtt, revet
  • 1 dl fløte

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1.5 kg elg, blandet elgkjøtt med bein
  • 1 stk løk, stor
  • 1 ss salt
  • 1 stk ingefær, tørket
  • 2 l vann, som dekker kjøttet
  • 4 stykker gulrot, store
  • 1 ss persille, finhakket

Gnocchi

  • 500 g poteter, melne
  • 2.5 dl hvetemel
  • 1 stk egg
  • 0.5 ts salt
  • 0.5 ts muskatnøtt, revet
  • 1 dl fløte
Legg kjøttet i kjelen sammen med en grovt oppdelt stor løk. Hell over kaldt vann til kjøttet er godt dekket. Ha i en spiseskje salt og en tørket ingefær.
Kok opp. Etter litt koking dannes skum av kjøttproteiner på  overflaten. Bruk en skje eller øse og fjern så mye som mulig av dette skummet for å få en klar kjøttkraft.
Demp varmen og la elgkjøttet småkoke i minst to timer.
Ta kjøttet, ingefær og løkbiter opp av gryten. Avkjøl kjøttet før det skjæres i terninger og legges til side.
Bland sammen alle ingrediensene til gnocchideigen. Kna sammen til en smidig deig som rulles til en pølse på melet bakebord. Skjær opp i passende stykker, ca. 1 centimeter.
Kok gnocchien i kraften i cirka ti minutter, til de flyter til overflaten.
Ha kjøttbitene tilbake i gryten sammen med biter av gulrot som er kokt møre i vann. Strø over finhakket persille og server elgsoddet rykende varmt med flatbrød.
woman cooking

Bon appetit!

Legg kjøttet i kjelen sammen med en grovt oppdelt stor løk. Hell over kaldt vann til kjøttet er godt dekket. Ha i en spiseskje salt og en tørket ingefær.
Kok opp. Etter litt koking dannes skum av kjøttproteiner på  overflaten. Bruk en skje eller øse og fjern så mye som mulig av dette skummet for å få en klar kjøttkraft.
Demp varmen og la elgkjøttet småkoke i minst to timer.
Ta kjøttet, ingefær og løkbiter opp av gryten. Avkjøl kjøttet før det skjæres i terninger og legges til side.
Bland sammen alle ingrediensene til gnocchideigen. Kna sammen til en smidig deig som rulles til en pølse på melet bakebord. Skjær opp i passende stykker, ca. 1 centimeter.
Kok gnocchien i kraften i cirka ti minutter, til de flyter til overflaten.
Ha kjøttbitene tilbake i gryten sammen med biter av gulrot som er kokt møre i vann. Strø over finhakket persille og server elgsoddet rykende varmt med flatbrød.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?