Til hovedinnhold

Amerikanske cookies med sjokolade og potetgull

1 h 30 min
17 varer
215
Amerikanske cookies med sjokolade og potetgull

Her får du cookies med det lille ekstra! Amerikanske cookies med sjokolade og potetgull er søtt, salt og helt crazy. Dette er en Momofuku-inspirert oppskrift, hvilket er synonymt med cookies med mye rart i. Småkakene inneholder blant annet potetgull, finmalt kaffe, saltstenger og hakket Toffin, men liker du heller peanøtter eller kanskje salte, sprø gullfisk – putt det i. Det passer perfekt i denne oppskriften. Deigen skal hvile minimum en time før de stekes, og den puttes i ovnen rett fra kjøleskapet. Deigen kan du oppbevare kjølig i over en uke. Bare ta ut og stek når du får lyst på cookies. Ikke lag emnene for store på platen, da blir de bare brent i kanten uten å være gjennomstekt. Størrelsen bør være som flate bordtennisballer. Disse kakene ser kanskje ikke særlig lekre ut, men bare vent til du får smaken på herlighetene.

Ingredienser

12
porsjoner
  • 100 g smør
  • 75 g sukker
  • 75 g brunt sukker, lyst, om du har
  • 25 g glukose
  • 1 stk egg
  • 1 ts vaniljesukker
  • 100 g finbakstmel, eller vanlig hvetemel
  • 0.5 ts bakepulver
  • 0.5 ts natron
  • 1 knivsodd salt
  • 75 g sjokolade, hakket, lys eller mørk
  • 50 g Toffin, eller annen hakket karamell
  • 3 ts kaffe, finmalt, ikke frysetrørret
  • 20 g havregryn
  • 25 g potetgull
  • 25 g saltstenger
  • 4 stykker havrekjeks

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 100 g smør
  • 75 g sukker
  • 75 g brunt sukker, lyst, om du har
  • 25 g glukose
  • 1 stk egg
  • 1 ts vaniljesukker
  • 100 g finbakstmel, eller vanlig hvetemel
  • 0.5 ts bakepulver
  • 0.5 ts natron
  • 1 knivsodd salt
  • 75 g sjokolade, hakket, lys eller mørk
  • 50 g Toffin, eller annen hakket karamell
  • 3 ts kaffe, finmalt, ikke frysetrørret
  • 20 g havregryn
  • 25 g potetgull
  • 25 g saltstenger
  • 4 stykker havrekjeks
Rør sammen sukker, romtemperert smør og glukose i 2-3 minutter.
Tilsett egget. Sikt inn mel, natron, bakepulver, vaniljesukker og salt. Ikke rør for mye.
Bland inn sjokoladedråper, kaffe, hakket Toffin og havregryn.
Til slutt – knekk saltstengene i tre, knus potetgull litt sammen med hendene og knus kjeksen til grove biter. Vendes inn med hendene til det har blandet seg inn i deigen.
Sett deigen i kjøleskap. Rull den gjerne til en pølse før du har den i plast.
Etter en time eller to – lag små deigemner som settes på platen med godt mellomrom.
Stekes på 190 grader i ca. 7-10 minutter.
woman cooking

Bon appetit!

Rør sammen sukker, romtemperert smør og glukose i 2-3 minutter.
Tilsett egget. Sikt inn mel, natron, bakepulver, vaniljesukker og salt. Ikke rør for mye.
Bland inn sjokoladedråper, kaffe, hakket Toffin og havregryn.
Til slutt – knekk saltstengene i tre, knus potetgull litt sammen med hendene og knus kjeksen til grove biter. Vendes inn med hendene til det har blandet seg inn i deigen.
Sett deigen i kjøleskap. Rull den gjerne til en pølse før du har den i plast.
Etter en time eller to – lag små deigemner som settes på platen med godt mellomrom.
Stekes på 190 grader i ca. 7-10 minutter.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?