Til hovedinnhold

Nyttårsdessert - Sjokoladebombe med mokkakrem og anis

1 h
9 varer
59
Sjokoladebombe med mokkakrem og anis

Med sjokoladebombe med mokkakrem og anis blir årets siste kveld et smakfullt høydepunkt! Er det en kveld i året du har planer om å koste på deg litt ekstra, er nyttårsaften kvelden å gjøre det på.

Vær oppmerksom på at angitt tid er beregnet etter mengde tid som blir brukt på kjøkkenet. Deler av denne oppskriften skal stå over natten, og denne tiden ikke regnet med.

Ingredienser

8
porsjoner

Lys sjokoladekrem med anis

  • 250 g lys kokesjokolade
  • 1 dl lettmelk
  • 1.5 stk stjerneanis
  • 3.5 dl fløte

Moccakrem

  • 350 g mørk kokesjokolade, 66 - 72 % til moccakremen
  • 3 stykker eggeplomme
  • 100 g sukker
  • 0.5 dl kaffe, espresso
  • 4 dl fløte, pisket til krem

Sjokoladeglasur

  • 200 g mørk sjokolade
  • 2 dl fløte

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Lys sjokoladekrem med anis

  • 250 g lys kokesjokolade
  • 1 dl lettmelk
  • 1.5 stk stjerneanis
  • 3.5 dl fløte

Moccakrem

  • 350 g mørk kokesjokolade, 66 - 72 % til moccakremen
  • 3 stykker eggeplomme
  • 100 g sukker
  • 0.5 dl kaffe, espresso
  • 4 dl fløte, pisket til krem

Sjokoladeglasur

  • 200 g mørk sjokolade
  • 2 dl fløte
Finhakk sjokoladen, ha den i en bolle og smelt sjokoladen over vannbad. Pass på så sjokoladen ikke blir for varm, da er det bedre at den er halvsmeltet.
Lag lys sjokoladekrem med anis. Kok opp melk og stjerneanis. Trekk kasserollen til side, dekk den med plastfilm og la melken trekke smak av anisen.
Ta ut stjerneanisen, kok opp melken på nytt og rør den inn i sjokoladen, litt etter litt. Sjokoladen skal bli tykk, blank og elastisk. Bruk gjerne en stavmikser. Vend inn myk pisket krem.
Ferdigstill sjokoladen og frys ned. Kle en bolle innvendig med plastfolie. Pass på at folien blir så glatt som mulig.
Hell i sjokoladekremen. Kle en mindre bolle med et glatt lag plastfilm og press den forsiktig ned i kremen, slik at sjokoladekremen presses opp langs kanten. Den skal gå kant i kant med bollen.
Sett bollen, fortsatt med den mindre bollen i, i fryseren. La den stå et par timer før du begynner på moccakremen.
Lag moccakrem. Smelt finhakket sjokolade i vannbad. Pisk eggeplommene luftig.
Kok opp sukker og espresso, og la det koke et par minutter til sirupskonsistens.
Hell den varme kaffesirupen i en tynn stråle over eggeplommene mens du visper kraftig. Fortsett vispingen til blandingen har romtemperatur.
Rør inn den smeltede sjokoladen og vend til slutt inn myk pisket krem.
Klargjør den nedkjølte sjokoladekremen. Ta bollen med den lyse sjokoladekremen ut av fryseren. Løft ut den lille bollen og vær veldig nøye med at all plastfilm er fjernet.
Fyll hulrommet med moccakrem og sett bollen tilbake i fryseren. La den gjerne stå natten over, slik at den blir gjennomfryst.
Hvelv eller løft sjokoladebomben ut av bollen. Pass på at all plastfilm er fjernet. Glaser kaken mens den er frossen.
Lag glasuren. Kok opp fløten og hell den over finhakket sjokolade. Rør godt, men prøv å unngå bobler i glasuren.
Sett kaken på en liten kakering eller lignende, som er plassert på en stor tallerken, og hell glasuren jevnt over. Løft kaken raskt over på fatet den skal stå på og la kaken tine i kjøleskapet.
Pynt med sjokoladeblonder eller annen sjokoladepynt. Bladgull blir også lekkert.
woman cooking

Bon appetit!

Finhakk sjokoladen, ha den i en bolle og smelt sjokoladen over vannbad. Pass på så sjokoladen ikke blir for varm, da er det bedre at den er halvsmeltet.
Lag lys sjokoladekrem med anis. Kok opp melk og stjerneanis. Trekk kasserollen til side, dekk den med plastfilm og la melken trekke smak av anisen.
Ta ut stjerneanisen, kok opp melken på nytt og rør den inn i sjokoladen, litt etter litt. Sjokoladen skal bli tykk, blank og elastisk. Bruk gjerne en stavmikser. Vend inn myk pisket krem.
Ferdigstill sjokoladen og frys ned. Kle en bolle innvendig med plastfolie. Pass på at folien blir så glatt som mulig.
Hell i sjokoladekremen. Kle en mindre bolle med et glatt lag plastfilm og press den forsiktig ned i kremen, slik at sjokoladekremen presses opp langs kanten. Den skal gå kant i kant med bollen.
Sett bollen, fortsatt med den mindre bollen i, i fryseren. La den stå et par timer før du begynner på moccakremen.
Lag moccakrem. Smelt finhakket sjokolade i vannbad. Pisk eggeplommene luftig.
Kok opp sukker og espresso, og la det koke et par minutter til sirupskonsistens.
Hell den varme kaffesirupen i en tynn stråle over eggeplommene mens du visper kraftig. Fortsett vispingen til blandingen har romtemperatur.
Rør inn den smeltede sjokoladen og vend til slutt inn myk pisket krem.
Klargjør den nedkjølte sjokoladekremen. Ta bollen med den lyse sjokoladekremen ut av fryseren. Løft ut den lille bollen og vær veldig nøye med at all plastfilm er fjernet.
Fyll hulrommet med moccakrem og sett bollen tilbake i fryseren. La den gjerne stå natten over, slik at den blir gjennomfryst.
Hvelv eller løft sjokoladebomben ut av bollen. Pass på at all plastfilm er fjernet. Glaser kaken mens den er frossen.
Lag glasuren. Kok opp fløten og hell den over finhakket sjokolade. Rør godt, men prøv å unngå bobler i glasuren.
Sett kaken på en liten kakering eller lignende, som er plassert på en stor tallerken, og hell glasuren jevnt over. Løft kaken raskt over på fatet den skal stå på og la kaken tine i kjøleskapet.
Pynt med sjokoladeblonder eller annen sjokoladepynt. Bladgull blir også lekkert.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?