Til hovedinnhold

Hjemmelaget fiskepudding med gulrotstuing

1 h
11 varer
228
Hjemmelaget fiskepudding med gulrotstuing

Smak forskjellen, hjemmelaget fiskepudding med mye og ekte fiskesmak. Et lyst og fargerikt måltid med purre og gulrotstuing.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 kg hyse kolje, filet
  • 3 ts salt
  • 2 ss potetmel
  • 3 dl kremfløte
  • 6 - 7 dl helmelk
  • 0.5 ts muskatnøtt

gulrotstuing med purre

  • 1 stk purreløk
  • 3 stk gulrot
  • 2 ss smør
  • 1 ss hvetemel
  • 3 dl vann
  • 1 dl kremfløte
  • salt, pepper

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 1 kg hyse kolje, filet
  • 3 ts salt
  • 2 ss potetmel
  • 3 dl kremfløte
  • 6 - 7 dl helmelk
  • 0.5 ts muskatnøtt

gulrotstuing med purre

  • 1 stk purreløk
  • 3 stk gulrot
  • 2 ss smør
  • 1 ss hvetemel
  • 3 dl vann
  • 1 dl kremfløte
  • salt, pepper
Skjær opp hysefileten i passende biter før den males på kvern eller kjøres i foodprosesor.
Skjær opp hysefileten i passende biter før den males på kvern eller kjøres i foodprosesor.
Tilsett salt og potetmel og kjør farsen en gang til gjennom kvernen til massen er seig. Ha i fløtemelken litt etter litt og rør til farsen er jevn, men ganske løs. Krydre med muskat.
Tilsett salt og potetmel og kjør farsen en gang til gjennom kvernen til massen er seig. Ha i fløtemelken litt etter litt og rør til farsen er jevn, men ganske løs. Krydre med muskat.
Tøm fiskefarsen over i godt smurt brødform. Dunk formen mot kjøkkebenken for å få bort luftbobler. Ha vann i ovnsformen, når dette er kokende settes formen med fiskepuddingen i vannbadet og stekes på 180 grader i ca. 1 time.
Tøm fiskefarsen over i godt smurt brødform. Dunk formen mot kjøkkebenken for å få bort luftbobler. Ha vann i ovnsformen, når dette er kokende settes formen med fiskepuddingen i vannbadet og stekes på 180 grader i ca. 1 time.
Kutt opp gulrøtten og purreløken i tynne skiver. Varm litt smør i kjelen og fres grønnsakene lett i smøret før 1 spiskje hvetemel drysses over
Kutt opp gulrøtten og purreløken i tynne skiver. Varm litt smør i kjelen og fres grønnsakene lett i smøret før 1 spiskje hvetemel drysses over
Rør rundt og hell over varmt vann til du har en tykk stuing. Tilsett fløten, kok opp og smak til med salt og pepper.
Rør rundt og hell over varmt vann til du har en tykk stuing. Tilsett fløten, kok opp og smak til med salt og pepper.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær opp hysefileten i passende biter før den males på kvern eller kjøres i foodprosesor.
Skjær opp hysefileten i passende biter før den males på kvern eller kjøres i foodprosesor.
Tilsett salt og potetmel og kjør farsen en gang til gjennom kvernen til massen er seig. Ha i fløtemelken litt etter litt og rør til farsen er jevn, men ganske løs. Krydre med muskat.
Tilsett salt og potetmel og kjør farsen en gang til gjennom kvernen til massen er seig. Ha i fløtemelken litt etter litt og rør til farsen er jevn, men ganske løs. Krydre med muskat.
Tøm fiskefarsen over i godt smurt brødform. Dunk formen mot kjøkkebenken for å få bort luftbobler. Ha vann i ovnsformen, når dette er kokende settes formen med fiskepuddingen i vannbadet og stekes på 180 grader i ca. 1 time.
Tøm fiskefarsen over i godt smurt brødform. Dunk formen mot kjøkkebenken for å få bort luftbobler. Ha vann i ovnsformen, når dette er kokende settes formen med fiskepuddingen i vannbadet og stekes på 180 grader i ca. 1 time.
Kutt opp gulrøtten og purreløken i tynne skiver. Varm litt smør i kjelen og fres grønnsakene lett i smøret før 1 spiskje hvetemel drysses over
Kutt opp gulrøtten og purreløken i tynne skiver. Varm litt smør i kjelen og fres grønnsakene lett i smøret før 1 spiskje hvetemel drysses over
Rør rundt og hell over varmt vann til du har en tykk stuing. Tilsett fløten, kok opp og smak til med salt og pepper.
Rør rundt og hell over varmt vann til du har en tykk stuing. Tilsett fløten, kok opp og smak til med salt og pepper.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?