Til hovedinnhold

Sjokoladeparfait: Mørk sjokoladeterrine med After Eight

5 h
7 varer
410
Sjokoladeparfait: Mørk sjokoladeterrine med After Eight

En mektig og nydelig dessert med smak av mørk sjokolade og mint. Smaker fantastisk med en kopp sterk espresso.

Ingredienser

6
porsjoner
  • 300 g mørk sjokolade, 60-70% kakaoinnhold
  • 150 g meierismør, romtemperert
  • 150 g sukker
  • 4 ss kakaopulver, av god kvalitet
  • 5 stk eggeplomme, fra mellomstore/store egg
  • 3 dl fløte
  • 250 g After Eight

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 300 g mørk sjokolade, 60-70% kakaoinnhold
  • 150 g meierismør, romtemperert
  • 150 g sukker
  • 4 ss kakaopulver, av god kvalitet
  • 5 stk eggeplomme, fra mellomstore/store egg
  • 3 dl fløte
  • 250 g After Eight
Kle en brødform (1 ½ l) med et dobbelt lag plastfolie. Hakk sjokoladen og smelt den over vannbad. Pisk smøret lyst og luftig med halvparten av sukkeret. Skrap ned fra kantene et par ganger underveis. Visp til slutt inn kakaopulveret.
Visp eggeplommene til tykk eggedosis med resten av sukkeret. Visp fløten til myk krem.
Rør den smeltede sjokoladen sammen med smørkremen. Rør til alt er godt blandet. Vend inn eggedosisen og vend til slutt inn den myke kremen. Bruk helst en sprøytepose og fyll sjokoladekrem og after-eight lagvis i formen. Avslutt med sjokoladekrem.
La terrinene stå i kjøleskapet natten over, eller til den har stivnet. Terrinen kan også fryses. Skjæres i tynne skiver ved servering.
woman cooking

Bon appetit!

Kle en brødform (1 ½ l) med et dobbelt lag plastfolie. Hakk sjokoladen og smelt den over vannbad. Pisk smøret lyst og luftig med halvparten av sukkeret. Skrap ned fra kantene et par ganger underveis. Visp til slutt inn kakaopulveret.
Visp eggeplommene til tykk eggedosis med resten av sukkeret. Visp fløten til myk krem.
Rør den smeltede sjokoladen sammen med smørkremen. Rør til alt er godt blandet. Vend inn eggedosisen og vend til slutt inn den myke kremen. Bruk helst en sprøytepose og fyll sjokoladekrem og after-eight lagvis i formen. Avslutt med sjokoladekrem.
La terrinene stå i kjøleskapet natten over, eller til den har stivnet. Terrinen kan også fryses. Skjæres i tynne skiver ved servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?